![]() |
Sağlıklı Mangal Yapma Anlatımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Mangal Yapma AnlatımıSağlıklı Mangal Yapma Anlatımı Haftasonlarının vazgeçilmezi mangal keyfiniz zehir olmasın Eti mangal yapmadan önce pişirmek, mangalı yağlamak bunlardan sadece birkaçı ![]() ![]() ![]() ABD'nin en çok et tüketilen eyaleti olan Teksas'ta bulunan Teksas Üniversitesi Kanser Merkezi tarafından yayımlanan ''Sağlıklı Mangal'' başlıklı raporda, farklı kanser türlerinden korunmak için mangal keyfine yönelik öneriler getiriliyor ![]() ![]() ![]() Közde soğan-patlıcan Bir öğünde etin çok ağırlıklı yer almasının sağlıklı olmadığına, sebze tüketiminin, başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünü vücuttan uzak tuttuğuna işaret eden uzmanlar, ''tabaktaki et miktarını biraz azaltıp, közde soğan, patlıcan, patates, kabak gibi sebzeleri dahil etmenin iyi bir başlangıç olacağını'' belirtiyorlar ![]() ![]() Eti yakmayın Bazı farklı pişirme yöntemleri kullanarak kanserojen maddelerden uzak kalınabileceğinin ifade edildiği raporda etin yanmamasına dikkat edilmesi uyarısında bulunuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden pişirin Mangal üzerinde uzun süre yüksek ateşte kalan gıdalarda kanserojen madde açığa çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Isıyı düşürün Kömür kullanımında çok yüksek ateşi tercih etmemek, yanan kömür ile üzerine konulan ürün arasında mesafe bırakmak, küçük önlemler olarak görülse de sağlık açısından büyük fayda sağlıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|