Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatımı, mangal, sağlıklı, yapma

Sağlıklı Mangal Yapma Anlatımı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlıklı Mangal Yapma Anlatımı



Sağlıklı Mangal Yapma Anlatımı

Haftasonlarının vazgeçilmezi mangal keyfiniz zehir olmasın

Eti mangal yapmadan önce pişirmek, mangalı yağlamak bunlardan sadece birkaçı

ABD'nin en çok et tüketilen eyaleti olan Teksas'ta bulunan Teksas Üniversitesi Kanser Merkezi tarafından yayımlanan ''Sağlıklı Mangal'' başlıklı raporda, farklı kanser türlerinden korunmak için mangal keyfine yönelik öneriler getiriliyor Uzmanlara göre, uzun yıllar sağlık problemi yaşamadan mangal keyfi sürmek isteyenler, öncelikli olarak tükettikleri et miktarını azaltmak zorunda ABD'li uzmanlar, sofraya et ve et ürünlerinin yanı sıra, mangalda pişirilmiş farklı sebzelerin de eklenmesini öneriyor

Közde soğan-patlıcan
Bir öğünde etin çok ağırlıklı yer almasının sağlıklı olmadığına, sebze tüketiminin, başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünü vücuttan uzak tuttuğuna işaret eden uzmanlar, ''tabaktaki et miktarını biraz azaltıp, közde soğan, patlıcan, patates, kabak gibi sebzeleri dahil etmenin iyi bir başlangıç olacağını'' belirtiyorlar Uzmanların ikinci önerisi ise kırmızı et tutkunlarının zaman zaman tavuk ya da balık gibi daha sağlıklı etleri deneyerek mangal yapmaları

Eti yakmayın
Bazı farklı pişirme yöntemleri kullanarak kanserojen maddelerden uzak kalınabileceğinin ifade edildiği raporda etin yanmamasına dikkat edilmesi uyarısında bulunuluyor Raporda, kanserojen maddelerden korunmak için şu önerilere yer veriliyor: “Et yerine balık tercih edin Balık et ve tavuğa göre daha az yağ içerdiğinden, ateşe damlayan yağ ile açığa çıkan kanserojen madde de az olur Ayrıca, mangalda pişmek için daha az zaman gerektiren balık, sağlık açısından da avantaj sağlar

Önceden pişirin
Mangal üzerinde uzun süre yüksek ateşte kalan gıdalarda kanserojen madde açığa çıkar Etinizi mangala atmadan önce beş dakika pişirirseniz, lezzetinden ödün vermeden, potansiyel tehlikelerden uzak durmayı başarırsınız Mangalınızı hafifçe yağlayın Mangalı biraz yağlamak, zararlı maddelerin ete yapışmasını engellediği gibi, et ya da balığın parçalanmasını da önler

Isıyı düşürün
Kömür kullanımında çok yüksek ateşi tercih etmemek, yanan kömür ile üzerine konulan ürün arasında mesafe bırakmak, küçük önlemler olarak görülse de sağlık açısından büyük fayda sağlıyor Mangalınızı iyi temizleyin Mangalınızı her kullanımdan sonra çok iyi temizleyerek, oluşmuş kanserojen maddelerin bir sonraki yemeğinize aktarılmasını önlemiş olursunuz''

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.