![]() |
Kaşarlı Tost Neden Lezzetli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı Tost Neden LezzetliKaşarlı tost neden lezzetli Bilim insanları, kaşarlı tostu herkes için özel kılan sırrı ortaya çıkardı ![]() ![]() ![]() Kaşarlı tostun karşı konulmaz lezzetindeki sır ortaya çıktı ![]() ![]() Ancak ortaya çıkan lezzetin insanların neden hoşuna gittiği hala bir sır ![]() ![]() ![]() Araştırmada yer alan Wageningen Üniversitesi’nin Gıda ve Biyo Temelli Araştırma Bölümü’nden René de Wijk, tat testinde yer alan deneklerin ağırlıklı olarak ağıza daha az yapılan kremayı beğendiğini ifade etti ![]() ![]() “LEZZET AĞIZDAKİ ALICILARI PROGRAMLIYOR” Sıcak peynirin ağızda oluşturduğu his de işin içine eklenince, erimiş peynirin sahip olduğu yumuşaklık, az yapışkanlık ve sıcaklığı, bu yiyeceği son derece şişmanlatıcı ve keyif verici bir zevke dönüştürüyor ![]() ‘On Food and Cooking’ adlı kitabın yazarı olan ve yemek pişirmekle kimya arasındaki ilişkiyi konu alan ABD’li kimyager-yazar Harold McGee, bireysel öğrenmenin etkisiyle, ağzımızdaki alıcıların daha yağlı, kalori yoğunluğu bol gıdalara alışıyor olabileceğini ifade etti ![]() McGee, “Şişmanlık doğuştan gelen bir şey olsun olmasın, ağızdaki bu algı yiyecek tüketme alışkanlığımızı yönlendiren bir sinyal olabilir” dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|