|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, etmeliyiz, kesdikten, kesilirken, kurban, nelere |
![]() |
Kurban Kesilirken Ve Kesdikten Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Kesilirken Ve Kesdikten Sonra Nelere Dikkat EtmeliyizKurban kesilirken ve kesdikten sonra nelere dikkat etmeliyiz Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr ![]() ![]() İlgü, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl Kurban Bayramı'nda 650 bin büyükbaş, yaklaşık 2 milyon da küçükbaş hayvanın kesildiğini söyledi ![]() Kurban Bayramı'nda kurbanlık seçiminin halk sağlığını etkileyebileceği için sağlıksız hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini belirten İlgü, kurban alırken kulak küpesi olan hayvanların tercih edilmesini önerdi ![]() İlgü, kurbanlık için tercih edilecek hayvanların pis kokulu, ishal ve tüylerinin mat olmaması gerektiğini dile getirerek, ''Kurbanlıklarda kesim öncesi ve sonrası yapılan kontrol, yaygın olarak görülen tüberküloz, brusella, kist ve şarbon gibi insan sağlığını tehdit eden hastalıkların tespiti açısından son derece önemli'' diye konuştu ![]() Halk sağlığını tehdit eden hastalıkların yüzde 60'ının hayvansal kökenli olduğunu vurgulayan İlgü, vatandaşlara veteriner kontrolünün yapıldığı yerlerden kurbanlık almalarını tavsiye etti ![]() ![]() "KURBAN ETİ HEMEN TÜKETİLMEMELİDİR" Sadece diş, tırnak ve boynuzuna bakarak kurbanlık seçilmemesi gerektiğini anlatan İlgü, şunları söyledi: ''Vatandaşlarımız genellikle hayvanın süt dişinin düştüğünü gördüğünde, o hayvanı kurbanlık olarak belirliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesim sonrası etlerin hemen parçalanmaması ve üst üste yığılmaması gerektiğini vurgulayan İlgü, üst üste yığılan etlerin kısa zamanda bozulduğunu kaydetti ![]() İlgü, etler kesildikten sonra soğuk hava deposu gibi yerde bırakılmasının önemine değinerek, ''Etin soğuması tüketim açısından önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|