11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alaçatı'da Harikalar Diyarı: Alâ Otel
Alaçatı'da harikalar diyarı: Alâ Otel

Kavurucu sıcaklarla geçecek Ramazan ayının ardından bayram tatili için planlar yapılmaya başlandı Köy havasında görkemli taş evleri ve sıcağı serinleten rüzgârıyla herkesi büyüleyen Alaçatı, tatil severleri bayramda da bekliyor
Alâ Otel, birbirinden farklı tarzda 16 odası, Alaçatı ölçülerine göre geniş havuzu ve bünyesindeki Tavan Restaurantıyla konuklarına eşsiz anlar yaşatıyor Alaçatının merkezinde ancak kalabalıktan sıyrılmış yerleşimiyle Alâ Otel, bayram tatilinin tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanı olacak

Alâ Otelin diğer bir güzelliği ise konumu Alaçatının meşhur pazarına yürüyerek 5 dakikada gidebilecekleri ve kıyafetten takıya tüm eşyaları uygun fiyatlara bulacakları otantik bir ortam Meşhur caddesinde iki adımlık yürüme mesafesiyle ve Egenin eşsiz denizine 10 dakika uzaklığıyla Alâ Otel tatilseverlerin ilk tercihlerinin arasında yer alıyor
Ağzının tadını bilenler için Alâ Otelin içinde bulunan Tavan Restaurant, Alaçatıda uğranılması gereken önemli bir mekan Tavan Restaurantın otel misafirleri için özel olarak hazırladığı taze meyveler eşliğinde sunulan sabah kahvaltısı; köy yumurtası, Alaçatıya özel hurma zeytini, ev yapımı reçelleri ve yarımadanın yöresel peynirleri ile güne güzel bir başlangıç yapma fırsatını sunuyor Ayrıca değişik alternatiflerin sunulduğu kahvaltı mönüsüyle de konuklarını ağırlamaya hazır

Akşam yemekleri için Türk mutfağını ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege esintileriyle tatlandıran Tavan Restaurant, sade ve ferah dekoru ile Alaçatı müdavimlerinin olduğu kadar damaklarında eşsiz bir lezzet arayanların da bu yıl vazgeçilmezi olacak Tavan Restaurant, geleneksel tatların farklı dokunuşlarla sunulduğu mönüsünü Alaçatının göbeğinde kalabalıktan uzak, huzurlu ve sıcak bir ortamda seçkin şaraplar eşliğinde sunuyor
Alaçatının taze sebzeleri ile bezenen mönüde karides ve krem peynirle doldurularak bahçeden sabah toplanan kabak çiçeği akşam sofranıza sunuluyor Köz patlıcan, börülce ve Alaçatı sebze güveç hafif bir öğün isteyenlerin, taze deniz levreği ve beğendili-beyaz trüf yağı soslu bonfile ise akşam yemeğini ziyafete dönüştürmek isteyenlerin seçimi
|
|
|