![]() |
Bereketli Topraklar Üzerinde Vizyonda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bereketli Topraklar Üzerinde Vizyonda28 yıl sonra vizyonda 28 yıl sonra, bereketli topraklar üzerinde! Erden Kıral'ın, 1978-1979 yılları arasında çekimini tamamladığı ve sıkıyönetim tarafından yasaklanan, daha sonra ise kimliği belirsiz kişilerce çalınan filmi "Bereketli Topraklar Üzerinde" 2 Mayıs 2008'de seyircilerle buluşuyor ![]() ![]() ![]() Ödül geri alındı, sıkıyönetim yasakladı • 1980'de 12 Eylül darbesi nedeniyle düzenlenmeyen Altın Portakal Film Festivali'nin ardından, film 1981 yılında En İyi film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu (Yaman Okay) ödüllerini alır ![]() ![]() ![]() • Film, başta gösterim izni almasına karşın, Adana Sıkıyönetim Komutanlığı'nca yasaklanır ve yine 1981'de Avrupa'da En İyi Film seçilmesine karşın, yönetmen sıkıyönetim nedeniyle ödülü almaya gidemez ![]() ![]() Negatifi çalındı • Bu sırada, filmin negatif kopyasının tutulduğu depodan çalınır ![]() ![]() ![]() • Filmin hakları, bazıları filmin oyuncusu da olan 7 ortağa ait ![]() ![]() ![]() Oyuncular set işçisi olarak çalıştı • Zorlu koşullarda gerçekleştirilen filmin çekimleri sırasında, ekibin parası bitince seti terk eden işçilerin yerine filmin oyuncuları set işçisi olarak çalışmış ![]() • Erden Kıral, "bu film sevgiyle yapılmıştır" diyor ve ekliyor: "Filmin anlattığı kadar, çekerken yaşadıklarımız benim için çok önemlidir ![]() ![]() ![]() Kendi filmini para verip aldı • Filmin İsviçre'de bulunan negatifini, para vererek geri alan Erden Kıral, "Bu duruma sevineyim mi, üzüleyim mi bilemiyorum, şaşkınlık içindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() Filmografi • Kanal • Bereketli Topraklar Üzerinde • Hakkari'de Bir Mevsim • Dilan • Av Zamanı • Mavi Sürgün • Avcı • Ayna Bereketli topraklar üzerinde gösterime giriyor Gösterim Tarihi: 02 Mayıs 2008 Orhan Kemal'in eserinden Orhan Kemal'in ünlü romanından uyarlanan filmin başrollerinde Yaman Okay, Erkan Yücel, Tuncel Kurtiz ve Nur Sürer var ![]() Filmde, köyden üç arkadaş; Köse Hasan, Pehlivan Ali ve Yusuf, iş bulup çalışmak için Çukurova' ya gelirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|