Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etti, film, gerçek, gişe, için, memurları, teşekkür

Gerçek Gişe Memurları Film İçin Teşekkür Etti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerçek Gişe Memurları Film İçin Teşekkür Etti

Gerçek gişe memurları film için teşekkür etti

Gişe Memuru filminin ödüllü yönetmeni Tolga Karaçelik, teşekkür konuşmasında 'Gişe memurluğu yok oluyor' deyince gerçek gişeciler bir araya geldi Kimi dertlerini anlattı, kimi anılarını

Filmin başrol oyuncusu Serkan Ercan'la aynı soyadı taşıyan, üstelik ona benzeyen Aydın Ercan ise arkadaşlarının esprilerinden kurtulamadı Film, 2011'de gösterimde
Gişe Memuru filmi, geçen hafta sonuçlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 3 ödül aldı En iyi erkek oyuncu (Serkan Ercan), en iyi ilk film (Tolga Karaçelik) ve en iyi görüntü yönetmeni (Ercan Özkan) dalında Yönetmen Tolga Karaçelik, ödülünü aldıktan sonra "Gişe memurluğu mesleği artık yok oluyor" diye bir söz etti Doğru ya, yavaş yavaş bütün gişeler otomatik oluyor OGS'ler sayesinde artık para üstü beklemek yok, Tolga Karaçelik'in filmi yapmasına neden olan asık suratlı memurlar ise (!) hiç yok Biz sevinirken, gişe memurlarının tarihe karıştığını fark etmiyoruz bile Ekmek parasını, 2 metrelik kilitli kabinin içinde geçirerek kazanan, yazın sıcağında kışın soğuğunda gönüllü mahpusluk yaşayan insanları unutuyoruz Acaba onlar bizimle aynı fikirde mi? Tam tersine 'iyi ki gişeler kaldırıldı' diyorlar Yine de ödüller açıklandıktan sonra Çamlıca-Gebze-Samandıra gişelerinde görev yapmış 8 gişe memuru bir araya gelip film ekibine teşekkür etti Ne de olsa gündeme geldiler Birileri onları fark etti
Filmde, Kenan adlı bir gişe memurunun işiyle evi arasında sıkışıp kalmış monoton hayatının yeni işletme şefinin denetime gelmesiyle nasıl değiştiği anlatılıyor Gerçek gişe memurlarının hayatını ise OGS'lerin kaldırılması değiştirmiş Egsoz yüzünden hastanelerden çıkamayan, otomatiğe bağlanmış gibi dünyadan kopuk yaşayan gişeciler rahata erdikleri için mutlular Artık içeride görev yapıyorlar Yüzleri daha çok gülüyor Çamlıca gişelerinde görüştüğümüz memurlar, henüz gösterime girmediği için filme dair bir yorum yapamıyorlar ama eğer hoşlarına gitmezse Tolga Karaçelik'i eli maşalı ama tatlı-sert ağabeyleri Rizeli Ahmet Çolak'a teslim edecekler Tesadüf bu ya, filmin başrol oyuncusu Serkan Ercan'a benzeyen bir gişe memuru da çıktı karşımıza Mahcup bir adam Aydın Ercan Soyadları aynı olunca 'Yoksa akraba mısınız?' diye tek tek sordu herkes Mesai arkadaşları da ısrar edince, 'Gerçekten akraba değiliz' diye isyan ediyor "Kendimi suçlu gibi hissediyorum Neden kimse inanmıyor" diyor Gişecilerin Sendika Başkanı Fuat Elvan ise, "Filmi izlemeleri için 4 bin gişe memuruna mesaj göndereceğiz Tolga Karaçelik'e yeter de artarız" diyerek, filmin gişesine, gişeciler olarak katkıda bulunacaklarını esprili bir dille anlatıyor

Mesleğimi hiç özlemiyorum
Mehmet Kayıran (50): 1988 yılının şubat ayında gişe memurluğu yapmaya başladım O kadar net hatırlıyorum yani 23 yıl geçmiş Çamlıca ve Gebze gişelerinde para sayıp durduk Cepten takviye yaptığımız çok oldu Parası olmayanın, eksik kalanın üstünü biz tamamladık Egzos davası yüzünden doktordan çıktığımız yok İyi oldu gişelerin kaldırılması, hiç özlemiyorum Ama ben her zaman güler yüzlü bir memur oldum, her türlü şoförle karşılaşmamıza rağmen

Hiç araba geçmeyince canımız sıkılırdı
Aydın Ercan (45): Memurluktan önce Parizien çorap fabrikasında çalışıyordum 1992'de mesleğe başladık Bizim ailede okumuş insan pek yoktur Annem, babam da mutlu olsun diye memur olmak istedim Gişeler kaldırıldı ama haftada bir gün nostalji olsun diye çalışmak isterim 1992 yılıydı Adapazarı gişelerinde çalışıyorum Bir gece trafik bitti Hiç araba geçmiyor, canım sıkılıyor Elime kağıdı kalemi aldım İ harfiyle başlayan ama gençlerin kullanmadığı kelimeleri bulmaya başladım İçtimai, istiklal gibi 50-60 kelime yazdığımı hatırlıyorum 3-4 saat geçmiş öylece Sonra o kağıdı yırttığım için çok üzüldüm

Önümüzden 10 saniyede bir insan geçer
Şenol Aşan (41): 1990'da gazete ilanlarından gişe memuru alınacağını okudum O zamanlar gişe memurluğunun ne olduğunu bile bilmiyordum Önümüzden 10 saniyede bir insan geçer Gerçekten kendimi otomatiğe bağlamıştım Mesleğimi seviyorum ama adres sorulmasından hiç hoşlanmazdım Gece vardiyaları çok zor geçerdi Edirne Saray gişelerinde görevliydim bir dönem Sabaha kadar ancak 4 araba gelirdi Biri yanaşsa da konuşsak dediğimiz çok olurdu
Ne cenazeye ne düğüne gidebiliriz
İsmail Demirsoy (45): 1992'de girdik teşkilata Ne cenazeye ne düğünlere gidebiliriz Mutlaka gişelerde biri olması lazım Şoförlerin çoğunun ruh sağlığı bozuk Yüzde 80'i zorba gibi davranıyor Şiddet yanlısı Kapris yapanlar olduğu için çok özlemiyorum Rahatsız edici bir ortam Egzoztan çıkan duman damarlarda kurşun yapıyor, unutkanlık, eklem romatizması gibi hastalıklara neden oluyor

Yemek getirenler de oluyordu
Köksal Bilgetekin (46): 18 yıldır gişe memuruyum Bizi düşünmeyenler de yok değil Mesela Beşik-taş'ta restoranı olan bir hanım vardı Gece evine dönerken bize yemek getirirdi Sonra arabasında meyve, poğaça, olanlar mutlaka ikram ederler Ortamımız çok farklıdır Sürücü için canımızı tehlikeye attığımız zamanlar olurdu Bir gün araba yanmaya başladı Kamyon sahibi kaçıyor, biz yangın tüpünü aldık söndürdük

Para vermeden kaçanları BMW'mle kovalardım
Ahmet Çolak (50): 23 yıldır gişeciyim BMW arabam vardı o zaman Para vermeden kaçanları arabaya atlayıp kovalardım Yoksa ücret bizden kesilecek Yakalayınca adamlara fırça atardım: Devlet bana senin gibileri kovalamak için BMW verdi diye Sıkıysa bir daha kaçsın Gişede kavga etmekten sıkılmaya vakit kalmazdı Başka devlet dairelerine gidenler paşa paşa kuyrukta bekler, gişelere gelince aslan kesilirler Laf söyleyen olunca dayanamazdım Rizeliyiz, ne yapalım Biraz heyecanlıyız

10 yıl boyunca beyaz gömlek giyemedim
İlimdar Gürbulak (41): 1994'te başladım mesleğe Boğaz köprüsü gişelerinde 10 yıl çalıştım Asla beyaz gömlek giyemezdim o dönemde Tozdan kararır, is kokardı Gişe memurluğunda ne var ki filmini yaptılar bilmiyorum ama yine de Tolga Karaçelik'e teşekkür ederiz Nafakamızı bu işten çıkarıyoruz Gişe memurlarını anlamak için gişe memurluğu yapmak lazım

Gişeye girince dış dünyayla bağlantımız kopar
Fuat Elvan (45): Ben aslında tekstilciyim, 1992 Körfez krizi olunca memur olmaya karar verdim Bana göre dünyanın en sorunlu işlerinden biri gişe memurluğu Otomatiğe bağlanmış gibi çalışırdık O stresten kurtulduk Mesleğimizden hiç gocunmadık Bir gişeden günde 1500-2000 araç geçer Pek çok kişiyle muhatabız, parayı iyi hesap etmemiz lazım İster istemez gişeye girince dış dünyaya bağlantımızı kesiyoruz Ben şahsen özlüyorum mesleğimi kayboluyor diye üzülüyorum
zaman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com