Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, destanı, film, oluyor

Çanakkale Destanı Film Oluyor

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Destanı Film Oluyor

Çanakkale Destanı film oluyor

Ünlü aktör Mel Gibson ve Russel Crown, Çanakkale destanını anlatan filmde

Çanakkale'de destan yaratan 57 Alay'ın trajik öyküsü ilk kez beyazperdeye aktarılacak Filmde Anzak komutanını Mel Gibson ya da Russel Crown oynayacak

Tarihinde pek çok destansı hikâyeler bulunan Türklerin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nın bir kesiti Saran Holding bünyesinde bulunan Saran Film tarafından beyazperdeye aktarılıyor Filmde, Çanakkale Savaşı'nda öne çıkan 57 Alay'ın hikâyesi konu ediliyor Filmin senaryosu Turgut Özakman liderliğindeki senaryo ekibi tarafından yazılıyor Çekimlerine 2009 yılında başlanması planlanan filmin 2010 yılının Şubatında gösterime girmesi öngörülüyor
EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM

Hollywood'un çok iyi dönem filmleri olduğuna dikkat çeken Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, gerçek kahramanlıklarla dolu Türk tarihinin ise böylesi büyük prodüksiyonlara konu olmadığını üzülerek söyledi

Sadettin Saran ayrıca şunları söyledi:
“Sadece Türk değil dünya tarihinin dönüm noktası olan bu savaşın anlamını herkesin kavraması gerekiyor O günleri gerçekçi bir filmle dünyaya bir kez daha anlatmanın zamanıdır Bu filmle, geçmişi ile gurur duyan herkese ve özellikle yeni nesle tarihi miraslarını hatırlatmak istiyoruz

Saran Film, savaşın önemli figürlerinden biri olan Anzak komutanını oynaması için Avusturalyalı Mel Gibson ve Russel Crowe'a teklif götürdü

“Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” Mustafa Kemal (Atatürk), bugün bile hafızalardan silinmeyen, “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir” emrini 57 Alay askerlerine vermişti 57 Alay'ın bu kahramanca direnişi düşmanın hızını kesmiş ve savaşın gidişatını değiştirmişti

57 Alay'ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun nerdeyse tamamı 25–28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştü Bu kahramanların anısına o günden bu yana Türk Ordusu'nda 57 Alay bulunmuyor!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com