Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
filminin, fragmanı, sor, tanıtım, yüreğine

Yüreğine Sor Filminin Tanıtım Fragmanı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yapım:
2010 ~ Türkiye

Tür:
Dans, Dram, Romantik

Yönetmen:
Yusuf Kurçenli

Senaryo:
Yusuf Kurçenli

Yapımcı:
Nesteren Davutoğlu

Görüntü Yönetmeni:
Colin Mounier

Müzik:
Ayşenur Kolivar, Ayşe Önder

Gösterim Tarihi:
12 Mart 2010 (Türkiye)

Filmin Özeti
İki genç insan Esma ile Mustafa birbirini sevmiştirGelecek ancak birlikte olduklarında anlamlıdır onlar içinYoksa hayatın bir değeri yokturNe var kibu aşkın döneme ve yöreye özgü bir engeli bulunmaktadır Mustafa gizli bir Hıristiyan'dırEsma dahil herkes onu Müslüman sanmaktadır
Öbür yandan Osmanlı yaptığı yasal düzenlemelerle Hıristiyan tebaayı Müslümanlarla eşit duruma getirmiştirKilise gizli Hıristiyanların artık dinlerini açıklamasını istemektedirBu zor bir durumdur Mustafa için;kilise ile aşkı arasında kalmıştırÇünkü Hıristiyan olduğu bilinirse hayatında Esma olmayacaktırMüslüman bir kızın bir Hıristiyan erkekle evlenmesi ne toplumsalne de yasal olarak mümkündürMustafa Esma'yı alıp götürecek ve açıklayacaktır durumuEsma'nın bunu mesele etmeyeceğinden emindir
İki sevgili kaçmaya hazırlanmaktadır kidedesi ölüyor Mustafa'nın”Hacı Süleyman” babası gibi ve babasının babası gibi Müslüman mezarlığına gömülecektirCemaat namaza durmuştur ki Mustafa'nın babaannesi bomba gibi düşüyor ortalarına”Durun!” diyor”Kocam Yuhannes adıyla vaftiz edilmiştir Hıristiyan'dır
Şimdi bir yasak aşktır Esma ile Mustafa'nın aşkıYine de herşeyi göze alıp kaçacaktır aşıklarAma Esma'nın bir Hıristiyan'la kaçarak hayatını tehlikeye atmasına dayanamayacak biri vardırEsma'yı tutkuyla seven Mehmet
Toplumsal koşullarEsma ile Mustafanın aşkından daha güçlüdür
Ve aşklarını savunabilmek için efsane olmaları gerekecektir…

Filmin Fragmanı

Yüreğine Sor Oyuncuları

• Tuba Büyüküstün

Şevval Sam

Ayla Algan
  • Mahmut Gökgöz

Kenan Ece

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com