|  | Sinema Yazarları Av Mevsimi İçin Ne Dediler |  | 
|  11-04-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sinema Yazarları Av Mevsimi İçin Ne DedilerSinema yazarları Av Mevsimi için ne dediler 'Av Mevsimi' için eleştirmenler, sinema yazarları ne dedi?  Usta yönetmen Yavuz Turgul'un merakla beklenen filmi 'Av Mevsimi' bugün ilk kez görücüye çıktı  Filmin galasından önce, basın mensuplarına ve sinema yazarlarına yapılan özel gösterimdeyse film genel olarak geçer not almayı başardı  Sabah'ın haberine göre, işlenen korkunç bir cinayetin ve bu cinayetin bir araya getirdiği insanların öyküsünü konu eden Av Mevsimi, hem vurucu öyküsü hem de başrol oyuncuları Şener Şen, Cem Yılmaz ve Çetin Tekindor'un performanslarıyla izleyiciyi derinden etkileyecek gibi görünüyor  Filmde Şener Şen avcı lakaplı deneyimli bir cinayet detektifini, Cem Yılmaz ise onun Deli lakaplı yardımcısını canlandırıyor  İkili günün birinde, bir ormanda bulunan kesik bir elle ilgili ihbar alıyor  Ardından hayatlarını değiştirecek bir cinayet davasının ortasında kalıyorlar  Filmin basın gösterimi ardından sinema yazarlarının taze taze verdikleri görüşlerse şöyle; ATİLLA DORSAY - Sabah Bir polisiye sever olarak filmin atmosferinden çok etkilendiğimi söylemeliyim  Yavuz Turgul'u ve müthiş görüntülerinden dolayı görüntü yönetmeni Uğur İçbak'ı tebrik etmek gerek  Bir polisi canlandıran ve dramatik bir rolde karşımıza çıkan Cem Yılmaz'a ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor  Gerçekten de müthiş bir oyun sergilemiş  Canlandırdığı karaktere hayat verirken etkileyici bir performans ortaya koymuş  MURAT ÖZER - SİYAD Başkanı Filmin son derece iyi bir atmosfere sahip olduğu, prodüksiyon olarak iyi kotarıldığı ve çok iyi oyunculuklar barındırdığı bir gerçek  Örneğin Şener Şen her zamanki gibi iyi bir performans sergiliyor  En iyi performansı değil belki ama son derece başarılı  Cem Yılmaz'sa kesinlikle müthiş oynuyor  Organize İşler'de de ciddi bir rolde karşımıza çıkmıştı ama o karakter ciddi olmasına rağmen gene de komik bir karakterdi  Bu kez öyle bir durum yok  Yılmaz, yüksek oyunculuk gerektiren, öfkeli, sinirleri harap olmuş durumdayken bile karakterini belli bir ölçüyle seyirciye sunmayı başarmış  Av Mevsimi'nde Yavuz Turgul sinemasında başka bir alana geçiyor  Yine kendine has meselelerini anlatıyor, yine harika, ustalıkla yazılmış diyaloglarını işitiyoruz, ama bu farklı bir Yavuz Turgul filmi  Benim kanaatimce Av Mevsimi Turgul için ileriye doğru bir adım değil  Özellikle bir polisiye olarak filmin sırrını biraz erken ifşa ettiğini düşünüyorum  Bu elbette bilinçli bir tercih de olabilir  Ama iyi bir tercih olup olmadığı tartışılır  BURÇİN S  YALÇIN - arkapencere Film Türk Sineması açısından son derece başarılı bir prodüksiyon, oyunculuklar son derece sağlam  Bununla birlikte filmin senaryosunun da bir polisiye olarak müthiş başladığını ama sırrını biraz erken izleyiciye hissettirdiğini düşünüyorum  Bu duruma izleyici nasıl bakar bilinmez ama gizem biraz daha sürebilirdi  ŞENAY AYDEMİR - Radikal Filmin yönetmenlik olarak son derece başarılı yönleri olduğunu düşünüyorum  Müthiş kotarılmış sahneler var  Mesela emniyetten bir memurun emeklilik partisinde Cem Yılmaz'ın başlattığı, katılan herkesin eşlik ettiği bir uğurlama şarkısı var  Müthiş çekilmiş bir sahne  Bununla beraber senaryoda zihnimizde soru işareti bırakan bazı bölümler de olduğunu düşünüyorum  Turgul'un senaryolarında genelde bu gibi boşluklar olmaz, ama geneli itibarıyla başarılı bir prodüksiyon Av Mevsimi  Cem Yılmaz ve Şener Şen de son derece iyi oynamışlar  Cüneyt Cebenoyan -Birgün Tamamen kliþelerle örülü bir film  Bir dakika öncesinden olabilecek pek çok þeyi tahmin ediyorsun  Öte yandan bizim polislerimizin böyle olduðunu zerre kadar düþünmüyorum  Bir duygu uyandýrmadý bende  Öte yandan profesyonel bir iþ, dökülüyor film deðil yani  Yeşim Tabak - Sabah Karakterlerin özel hayatlarıyla ilgili dram çeşitlerine varıncaya dek, Hollywood polisiyelerinin yerli versiyonu olmakta ısrarcı bir film  Bu türün ortalama bir örneği olmayı da başarmış durumda  Gelgelelim, Av Mevsimini bizler için çarçabuk unutulacak filmler arasına girmekten alıkoyacak tek şey de, bir Türk yapımı olmasından fazlası değil  Kerem Akça - Haberturk Av Mevsimi, Yavuz Turgulun bildik üslubunun polisiye şubesi olma konusunda sıkıntı çekmiyor  Bu noktada oyuncular ve görüntü yönetmeni Uğur İçbakın da katkısı büyük  Türün kalıplarını Türk sinemasına ve kültürüne uyarlama konusundaki başarısıyla, daha önceki örneklere ders niteliğinde         | 
|   | 
|  | 
|  |