![]() |
Ay Çeşmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay ÇeşmesiAy çeşmesi Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde bin bir çeşit canlının ve rengin yaşadığı büyük bir orman varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele iri gövdeli filler burayı bulacak olursa, evlerinin başına yıkılacağından korkmuşlar ![]() ![]() Tavşanlardan biri; -Bu sorunu mutlaka halletmeliyiz ![]() ![]() Diğer bir tavşan; -O zaman bunu gidip ormanlar kralınnaa anlatalım demiş ![]() Böylece tavşanlar ormanlar kralı ile konuşmaya karar vermişler ![]() Susuzluktan perişan olmuş bir fil, tavşanlardan önce davranarak ormanlar kralına gitmiş ![]() ![]() -Günlerdir su içemiyoruz ![]() ![]() ![]() Ormanlar kralı aslan, üzüntüyle kükremiş ![]() ![]() -Arkadaşlar! Hemen ormanda araştırma yapalım ![]() ![]() Aslanın arkadaşları, ormanı karış karış aramışlar ![]() ![]() ![]() Tavşanlar, sadece geceleri bu sudan içtikleri için buraya Ay Çeşmesi adını vermişler ![]() Aslanın arkadaşları buranın suyunu çok lezzetli bulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Fillerin bilgesi ormandaki tüm filleri haber göndermiş ![]() ![]() Filler toplanarak Ay çeşmesine doğru yola çıkmışlar ![]() Fillerin Ay Çeşmesine doğru ilerliyor olmaları tavşanları çok korkutmuş ![]() İçlerinden bir tanesi uzun kulaklarını sallayarak; -Günlerdir su içmeyen filler şimdi bizi de ezip geçerler ![]() ![]() Çok geçmeden büyük bir sarsıntı olmuş ![]() ![]() ![]() Günlerce su içmeyen filler, Ay Çeşmesinden doya doya su içmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Filler yakında yuvalarımızı başımıza yıkacaklar ![]() ![]() Tavşanlar durumu, hemen gidip ormanlar kralına bildirmiş ![]() -Aslan kral, arkadaşların evimizin bahçesinde pınar buldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aslan kral, tavşanların söylediklerini dikkatle dinlemiş ve sonra da kafasını kaşıyarak konuşmuş ![]() -Durum biraz karışık g?rünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanların içinden en zeki olan Topkuyruk konuşmaya başlamış ![]() -Aslan kral, benim bir fikrim var, demiş; ![]() Sonra da planını uzun uzun anlatmış ![]() Aslan kral; -Pekala Topkuyruk! Sana güveniyorumm ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanlar aslan kralı selamlıyarak oradan ayrılmışlar ![]() ![]() O gece ay, gökyüzünde gümüş bir tepsi gibi yusyuvarlakmış ![]() ![]() Topkuyruk tavşan, filleri, Ay Çeşmesinin etrafında bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da önlem olsun diye yüksek bir tepenin üzerine çıkmış ![]() ![]() -Fillerin bilgesini arıyorum ![]() Bilge fil, kafasını yavaşça yukarı kaldırmış ![]() -Bilge fil benim! Ne söyleyeceksen hheeemen söylemeye başla demiş ![]() Topkuyruk tavşan; -Beni size ay gönderdi ![]() ![]() Bilge fil, büyük bir şaşkınlıkla sormuş ![]() -Ne demek istiyorsun sen? Topkuyruk sesini biraz incelterek büyük bir inandırıcılıkla konuşmasına devam etmiş; -Fil kardeş! Ay size çok kızgın ![]() ![]() ![]() Bilge fil, tavşanın bu sözlerini dinledikten sonra şaşkınlığı bir kez daha artmış ![]() ![]() Topkuyrukla beraber Ay Çeşmesinin başına gitmiş ![]() Kaynağın başına vardıkları zaman tavşan, fili durdurmuş ![]() ![]() -Bak görüyorsun değil mi?? AAAy orada! diyerek sudaki ayı işaret etmiş ![]() Fil ayın yüzünü durgun suda görünce şaşırmış ![]() ![]() Kendi kendine, -Demek ki ay bu kaynakta yaşıyyoorrrmuş, diye düşünmüş ![]() Fil çok mahcup bir sesle sudaki aya doğru bakmış ![]() ![]() -Ne yapmam gerekiyor? Topkuyruk göğsünü gererek cevap vermiş ![]() -Hortumunu suyla doldur! Fil hortumunu suya daldırarak suyla doldurmuş ![]() ![]() Fil bunu görünce ayın kendisine kızdığını zannetmiş ![]() -Kaynağından su aldım için, ay bana kızdı mı yoksa? diye titrek bir sesle sormuş ![]() Tavşan, filin böyle düşünmesine çok sevinmiş ![]() ![]() Sonra da filin sorusunu cevaplandırmış; -Kızmamış ama hoşlannmmaaamıştır da ![]() Bunun üzerine fil, kaynağın başından çekilmiş ![]() ![]() -Cahilliğimi bağışlayın lütfen ![]() ![]() ![]() Fil sözlerini tamamladıktan sonra ayağa kalkmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Beni affetti mi ne dersin? Tavşan sesini alçaltarak cevap vermiş; -Şişşşt ![]() ![]() ![]() Bunu duyan fil çok mutlu olmuş ![]() ![]() Sonra da tavşana dönerek -Tavşan kardeş! Beni uyardığın için sana minnetarım ![]() ![]() ![]() Sonra da sözlerine şöyle devam etmiş ![]() -Dostum tavşan! İstersen di?er fillere de söyleyelim ![]() ![]() ![]() Tavşan filin bu teklifini çok beğenmiş ![]() O gün akşama kadar ormandaki bütün filler su taşımış ![]() Her biri hortumlarında taşıdıkları suları boş kuyulara dökmüşler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O günden sonra ormandaki bütün hayvanlar iyi anlaşır olmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnız o günden sonra bilge fil, ne zaman bir tavşan görse, kendi kendine güler ve şöyle dermiş; -Zavallı tavşan, anlattıkkllaarına, gerçekten de inandığımı zannetti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|