![]() |
İssız Dağda Mazotu Biten Kamyon Şoförü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İssız Dağda Mazotu Biten Kamyon ŞoförüIssız Dağda Mazotu Biten Kamyon Şoförü Zordur zora düşmek, stres küpü yapar insanı, önce ani bir sinirlilik yaşatır sonrada yavaş yavaş moral göstergesi aşağılara kayarken ruhiyat taş plak gibi çizilir ![]() ![]() Ama insanoğlu güçlü bir varlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya ıssız dağda bir kamyon şoförünün mazotu biterse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şu ıssız dağ eğer kuş uçmaz, kervan geçmez, çorak bir yer ise; Güneşin kızdırdığı o bunaltıcı havayı zoraki teneffüs etmek zorunda kalışını, Elleri belinde çaresizce uzaklara bakarken serap görüntülerinin gizeminde ağır ağır tükenişini, Gözlerinin takıldığı manzaranın daha sonra yüreğine derin bir sıkıntı olarak çizilişini, Ormanlık bir yerde ise; kurt ve çakal ulumalarının ve arada bir var gücüyle öten yabani iri kuşların çirkin seslerinin verdiği rahatsızlığın yanında hışırdayan yaprak döküntülerinden, çatırdayan kurumuş çalı yığınlarının arkasından koca bir sürüngenin yada irice bir ayının çıkma ihtimalini ![]() Mevsim kar kış ise; sıkça yağan tipinin buğulattığı yada kar doldurduğu ön camın arkasında yürümeyen, ısıtmayan, ışıtmayan bir aracın direksiyonu başında oturan adamın titreyişini ve daha pek çok olumsuzlukları o kısacık anda düşündüm ![]() Böyle bir durumda şoför ne yapabilir, adrenalin ne işe yarar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüsümüzün hareket edeceği anons edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve nihayet şoför kendi kapısından, son yolcuda ön kapıdan içeri intikal edince otobüsümüz, düzce dinlenme tesisinden önce geri manevrayla sonrada şoförümüzün engin tecrübesiyle kıvrak bir el hareketiyle taktığı ileri vites ve artistik direksiyon hakimiyeti ile ağır ağır otoyola çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmaya başladı; - Sayın yolcular hepinizden özür diliyorum, benim yüzümden hayli beklediniz, hakkınızı helal edin ![]() Niçin beklediğimizi bilmediğimizden merak ediyorduk, şimdi daha da meraklandık ve ön sıralardaki yolcular olarak bir ağızdan sorduk ![]() ![]() -Hayırdır, ne oldu? Morali bayağı bozuk bir halde anlatmaya başladı; -Tesisin restoranında üzerinize afiyet yemek yedim, hesabı ödemek için elimi attım ki cüzdanım yok mahcup duruma düştüm, hesabı ödeyemediğim için işletme sahibine ve garsonlara rezil oldum ![]() -Herhangi bir yerde düşürmüş olmayasınız? -Zannetmiyorum, galiba çaldırdım ![]() -Nasıl? -Topkapı'ya gelirken Şişli'de belediye otobüsünde iki kişi arasında sıkıştım, bir elimle tutunmaya çalışırken bunlardan biri iç cebimden çekmiş olacak, başka türlü kaybetmiş olmam mümkün değil ![]() -Çok para varmıydı içinde? -Evet bütün param içindeydi, Tokat'ta Üniversitede okuyan bir ahbabımın çocuğuna emanetini bırakıp Malatya'ya gidecektim ![]() ![]() -Siz Tokat'lı mısınız, ya da Tokat'ta çevreniz, hısım akrabanız var mı? -Hayır değilim, kimsem yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dedi ve tekrar tekrar özür dileyerek yerine oturdu ![]() ![]() ![]() İşte o an ben adamın anlattıklarını ve içine düştüğü zor durumunu tahlil ederken birden ıssız dağda mazotu bitmiş bir kamyon şoförünün paniklemiş, o biçare halini canlandırdım gözümün önünde ![]() ![]() ![]() Adamcağız otobüsümüz yola devam ederken çok düşünceli oturuyordu, belli ki durumu hiçte iç açıcı değildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu defa adam yerinden tekrar kalktı ve yolculara dönerek ağlamaklı bir ses tonuyla defalarca teşekkür etti ![]() -Bu para senin işini görmez, ne yapacaksın şimdi? -Tokat'a varınca oradan Niksar üzerinden Mesudiye'ye geçerim ![]() ![]() ![]() ![]() Issız dağda mazotu biten kamyon şoförü sözü beni çok etkilemişti ![]() ![]() ![]() İyilik yapmak, darda kalan birine yardım edebilmek ne güzeldi ![]() Hayrettin Günerli |
![]() |
![]() |
|