![]() |
Halk Oyunlarının Hikayeleri-Cilveloy |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halk Oyunlarının Hikayeleri-CilveloyHalk Oyunlarının Hikayeleri-Cilveloy Bu oyun Artvinin bütün ilçelerinde oynanmaktadır ![]() ![]() ![]() Bu oyunun Arhavideki hikayesi; Köyün en güzel kızı babası da çok zengin olan birisidir ve fizik olarak da çok güzeldir ![]() ![]() ![]() Yıllar geçer ama kimse kızı istemeye cesaret edemez ![]() ![]() Köyün erkekleri kızın bu durumundan dolayı onu her gördükleri yerde hicveden sözler söylemektedirler ![]() Oyunun figürleri de sekme figürleri olup lazca sozleri şöyledir: Kale bozo meleni, Mole var mogaleni ![]() Duzişi gegapeyi, Oktiz var gogaleni ![]() Kale bozo soniye, Dido oroponiye ![]() Jur gvaz ko gogağfeti, Dido toloponiye ![]() Kale bozo meleni, Mole varmogaleni ![]() Gaşkuyinen çkimişe, Ğfala var gogaleni ![]() Şeklinde dörtlüklerden oluşmaktadır ![]() ![]() İndim dere ırmağa, Zeytin dalı kırmağa ![]() Geldim seni almağa, Başladın ağlamaya ![]() Çamın altı pıtırak, Gel beraber oturak ![]() Bir sen söyle bir de ben, Bu sevdadan kurtulak ![]() Sözleri Arhavideki oyunun hikâyesi ile hiç bağdaşmamaktadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|