Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydede, tavşan, şaşkın

Şaşkın Tavşan Ve Aydede

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şaşkın Tavşan Ve Aydede

ŞAŞKIN TAVŞAN VE AYDEDE

Şaşkın tavşan zıplaya zıplaya, etrafı seyrederek giderken, Birdenbire bir çukura düştü Kendi kendine, "Eyvah" dedi, "Tuzağa düştüm"
Tam osırada çukurun etrafındaki küçük taşlar da düşerek tavşanın canını acıttılar
Şaşkın tavşan acının verdiği korkuyla sıçrayarak çukurdan çıktı ve bağırarak koşmaya başladı
"Canavarlar saldırıyor, canavarlar saldırıyor" diye çığlık atıyordu "aydedeyi bulup, bunu ona anlatmalıyım" diye düşündü
Koştura koştura giderken yolda ceylana rastladı Ceylan şaşırarak, "Ne oluyor şaşkın tavşan bu acele ne" diye sordu
Tavşan, "Senin daha haberin yok mu?" dedi "En az on canavar hepimize tuzaklar kurmuşlar Tuzaklarına düşünce kafama taş yağdırdılar Az daha ölüyordum Aydedeye haber vermeye gidiyorum" dedi
Ceylan heyecanla, "Sen dur, yüksek tepeye daha çok yol var Hem sen yorulmuşsun, ben daha çabuk giderim" dedi ve koşmaya başladı
Ceylan yolda aslana rastladı Aslan şaşkınlıkla sordu, "hey ceylan kardeş bu ne acele, bu ne heyecan Böyle hızlı hızlı nereye koşuyorsun?"
Ceylan, "Oooo" dedi, "Senin daha haberin yok mu? Canavarlar bize tuzak kurmuşlar Taş atarak saldırıyorlar En az yüz tane varlar, Aydedeye haber vermeye gidiyorum"
Aslan heyecanla, "küçük ceylan sen yorulmuşsun, bu çok önemli bir haber Ben daha hızlı giderim" deyip koşmaya başlamış Dereleri, vadileri geçmiş
Kayalıkların içinden geçerken kartala rastlamış Kartal aslanın bu haline hem şaşırmış hem de heyecanlanmış "Hey aslan kardeş, böyle kan ter içinde nereye gidiyorsun?" demiş
Aslan, "Senin haberin yok mu?" demiş, "Ormanı canavarlar bastı, en az bin canavar vardı Tuzak kurup koca koca kayalarla bize saldırdılar Aydedeye haber vermeye gidiyorum" demiş
Kartal çok korkmuş, "Aslan kardeş, sen dur, Ben uçarak Aydedeye daha çabuk haber veririm" demiş ve gökyüzüne doğru uçmaya başlamış
Aydede, uzaktan soluk soluğa, heyecanla kendisine doğru uçan kartalı görmüş Ve ona, "hey kartal neyin var, niçin bu kadar acele ediyorsun" demiş
Kartal, "Aydede, Aydede canavarlar ormanı basmış, en az on bin tane varmış Tuzaklar kurup, kayalarla saldırıyorlarmış" demiş soluk soluğa
Aydede daha önce hiç canavar görmemiş ve canavar diye bir şeyin olmadığını biliyormuş "Bu işte bir terslik var Kartal, canavarları sen gördün mü?" diye sormuş
Kartal, "Ben görmedim ama aslan görmüş" diye cevaplamış
Aydedeyle kartal aslanın yanına gitmişler Kayalıklarda bekleyen aslana Aydede sormuş, "Aslan kardeş sen canavarları sen gördün mü?"
Aslan, "Ben görmedim ama ceylan görmüş" demiş
Sonra hep beraber ceylanın yanına gitmişler
Aydede ceylana, "Sen canavarları gördün mü?" demiş
Ceylan, "Ben görmedim ama şaşkın tavşan görmüş" demişBu sefer de toplanıp şaşkın tavşanı bulmaya gitmişler Onu gizlendiği yerde bulmuşlar
Aydede sormuş, "Şaşkın tavşan, sen canavarları gördün mü?"
Şaşkın tavşan biraz utanarak, "Görmedim ama onların tuzağına düştüm ve üstüme taşlar attılar" demiş
Aydede şaşkın tavşanın anlattıklarına şaşırmış ama inanamamış "Şu tuzakları bize bir göster bakalım" demiş
Şaşkın tavşan önde, diğerleri arkada gele gele küçük bir çukurun başına gelmişler
Aydede, "tuzak bu mu?" diye sormuş
Tavşan iyice utanarak, "Evet bu galiba" diye sessizce yanıtlamış
Tam o sırada tekrar ayağı kaymış ve yine çukura düşmüş, etraftaki küçük taşlar başına doğru yuvarlanınca, tavşan yine korkuyla sıçrayarak çukurdan çıkmış ve koşmaya başlamış
"ben size demiştim, canavarlar saldırıyor işte" diye bağırıyormuş
Bütün hayvanlar ve Aydede kahkahalarla gülmeye başlamışlar Aydede bütün hayvanlara dönüp, "Bir daha da gözünüzle görmediğiniz hiçbir şeye inanmayın" demiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com