![]() |
Şaşkın Tavşan Ve Aydede |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şaşkın Tavşan Ve AydedeŞAŞKIN TAVŞAN VE AYDEDE Şaşkın tavşan zıplaya zıplaya, etrafı seyrederek giderken, Birdenbire bir çukura düştü ![]() Tam osırada çukurun etrafındaki küçük taşlar da düşerek tavşanın canını acıttılar ![]() Şaşkın tavşan acının verdiği korkuyla sıçrayarak çukurdan çıktı ve bağırarak koşmaya başladı ![]() "Canavarlar saldırıyor, canavarlar saldırıyor" diye çığlık atıyordu ![]() ![]() Koştura koştura giderken yolda ceylana rastladı ![]() ![]() Tavşan, "Senin daha haberin yok mu?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ceylan heyecanla, "Sen dur, yüksek tepeye daha çok yol var ![]() ![]() Ceylan yolda aslana rastladı ![]() ![]() Ceylan, "Oooo" dedi, "Senin daha haberin yok mu? Canavarlar bize tuzak kurmuşlar ![]() ![]() Aslan heyecanla, "küçük ceylan sen yorulmuşsun, bu çok önemli bir haber ![]() ![]() ![]() Kayalıkların içinden geçerken kartala rastlamış ![]() ![]() ![]() Aslan, "Senin haberin yok mu?" demiş, "Ormanı canavarlar bastı, en az bin canavar vardı ![]() ![]() ![]() Kartal çok korkmuş, "Aslan kardeş, sen dur, Ben uçarak Aydedeye daha çabuk haber veririm" demiş ve gökyüzüne doğru uçmaya başlamış ![]() Aydede, uzaktan soluk soluğa, heyecanla kendisine doğru uçan kartalı görmüş ![]() ![]() Kartal, "Aydede, Aydede canavarlar ormanı basmış, en az on bin tane varmış ![]() ![]() Aydede daha önce hiç canavar görmemiş ve canavar diye bir şeyin olmadığını biliyormuş ![]() ![]() Kartal, "Ben görmedim ama aslan görmüş" diye cevaplamış ![]() Aydedeyle kartal aslanın yanına gitmişler ![]() Aslan, "Ben görmedim ama ceylan görmüş" demiş ![]() Sonra hep beraber ceylanın yanına gitmişler ![]() Aydede ceylana, "Sen canavarları gördün mü?" demiş ![]() Ceylan, "Ben görmedim ama şaşkın tavşan görmüş" demiş ![]() ![]() ![]() Aydede sormuş, "Şaşkın tavşan, sen canavarları gördün mü?" Şaşkın tavşan biraz utanarak, "Görmedim ama onların tuzağına düştüm ve üstüme taşlar attılar" demiş ![]() Aydede şaşkın tavşanın anlattıklarına şaşırmış ama inanamamış ![]() ![]() Şaşkın tavşan önde, diğerleri arkada gele gele küçük bir çukurun başına gelmişler ![]() Aydede, "tuzak bu mu?" diye sormuş ![]() Tavşan iyice utanarak, "Evet bu galiba" diye sessizce yanıtlamış ![]() Tam o sırada tekrar ayağı kaymış ve yine çukura düşmüş, etraftaki küçük taşlar başına doğru yuvarlanınca, tavşan yine korkuyla sıçrayarak çukurdan çıkmış ve koşmaya başlamış ![]() "ben size demiştim, canavarlar saldırıyor işte" diye bağırıyormuş ![]() Bütün hayvanlar ve Aydede kahkahalarla gülmeye başlamışlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|