![]() |
Düşünsel Gelişim Ve Yenilenme Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşünsel Gelişim Ve Yenilenme NedirDüşünsel Gelişim ve Yenilenme Hakkında Bilgi İnsanlarda görmek istediğimiz değişimi kendimizde yaratabiliriz ![]() *Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar zengindir ![]() *Ben öğretilmekten hoşlanmam; birisinin bana bir şey öğretmesini değil, kendim öğrenmek isterim ![]() *Kendi nedenimize inandığımız ve kazanmak için yenilmez bir iradeye sahip olduğumuz sürece zafer bize uzak olmayacaktır ![]() *Demokrasilerde halk, tüm yanlışları denedikten sonra doğru olanı bulur ![]() *Eğitimsiz bir insan için, ” söylenmiş sözler kitapları” okumak iyi bir şeydir ![]() *İnsanı kötü yapan cehaleti ve bilgisizliğidir ![]() *Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir ![]() *Noksanımızı tanıyarak, irfanımızı tamamlayabiliriz ![]() *İnançlarımız, korkularımızdan büyük olmalı ![]() *Hayatın içindeyken, ölümün içindesiniz ![]() ![]() *İlişkiler, sürekli gelişme çabası gerektirir ![]() *Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır; sevinçler, paylaşıldıkça çoğalır ![]() *Cesaret; insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme götürür ![]() *Geniş bir çevresi olsa bile, yalnızdır korkulu insan ![]() *Beni rahat bırakırsan, seni yok ederim ![]() ![]() *Korkulu ve tutkulu insan, emeksiz para gibi, kolay ele geçen değerlerin peşindedir ![]() *Cesaret; korkuya karşı koymak, korkunun üstesinden gelmektir ![]() *Gelişim, ancak özgürlük içinde mümkün olabilir ![]() *Yolunda yürüyen yolcu, yalnız ufku değil, ufkun da ötesini görebilmelidir ![]() *Tüm yaşam eğitimdir ![]() ![]() * Okumasını bilen için, her insan bir kitaptır ![]() *Önce kardeşinle barış *Düşmanla tez vakitte anlaş *Herkesle dost olmaya çalış ![]() *İnsanları yargılarsan, sevmeye zamanın kalmaz ![]() *Sabırlı, şefkatli, bağışlayıcı ol; eninde sonunda servetin sensin ![]() *Akıllılar, akılsızlardan bile çok şey öğrenir ![]() *Tanrıyı, korktukları için sevenler; insanların en bayağılarıdır ![]() *Elin ile yaptığın hayrı, dilin ile zindan etme ![]() *Düşünüyorum, düşündüklerimi yapıyorum ![]() ![]() * İnsan, insanın geleceğidir ![]() * Düşünmeden okumak körletir, okumadan düşünmek yanıltır ![]() * Düşünmeden öğrenmek, zaman kaybetmektir Konfüçyüs *Haklı bir düşüncenin meyve vermemesi mümkün değildir Tolstoy *Herkes benim düşünceme katılırsa, yanılmış olmaktan korkarım Oscar Wilde *İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur ![]() *Kitap okuyan insan, herkesin uyuduğu saatte uyanıp güneşin doğuşunu seyretmek için uyanan insana benzer ![]() *Bilgeler, toplumlarını aydınlatmazsa, başkaları aldatır ![]() *Kendi cehennemimizden sıyrılıp cennetimizi oluşturmak elimizdedir ![]() *Aydınlanmış olmak; tümüyle ışık olmaktır: Tümüyle ışık olan birinin gölgesi olmaz ![]() *Aşk, bakışmak; sevgi, aynı yöne bakmaktır ![]() *Sevgi, çirkini de sevebilmektir ![]() *Gerçek dost, elini tuttuğunda kalbine de dokunmaktır ![]() *Körü körüne kabul etmek, gerçeği öğrenmek istememektir ![]() *Gerçek yoksulluk, bilim ve düşünce yoksunluğudur ![]() *İnsanlar kötülüğü, arzuları güçlü olduğu için değil, vicdanları zayıf olduğu için yapar ![]() |
![]() |
![]() |
|