Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denememektir, iyidir

Hiç Denememektir İyidir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hiç Denememektir İyidir

Hiç Denememektir Hakkında Bilgi

HİÇ DENEMEMEKTEN İYİDİR

Bilim insanları doğruladı: Yaşamayıp hiç bilmemektense pişman olsak da yaşamak daha iyi

İki Amerikan üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, kaçan fırsatların acısı uzun vadeli olurken, hata yapmaktan doğan pişmanlığın acısı daha kısa süreli oluyor Ayrıca pişmanlıklar acılı olsa da, aslında, fırsatları değerlendirerek işte ya da aşkta başarıyı yakalama şansını bulmamızı sağlayarak bizi müstakbel başarılarımıza hazırlıyorlar

Araştırmacılar iki farklı tür pişmanlığı belirledi: Olan şeylerden kaynaklanan pişmanlık ve kişinin isteyip de yapmadığı şeyler yüzünden duyduğu pişmanlık

370 yetişkin üzerinde yapılan araştırma sonucunda en yaygın pişmanlıkların aşk, eğitim ve işle ilgili olduğu ortaya konuldu

Romantik pişmanlıkların bilhassa acı verici olduğu belirlenirken, katılımcıların çoğu potansiyel romantizm ya da ilişki şansını kaçırmaktan dolayı pişmanlık duyduklarını belirtti

Sonuç olarak, araştırma ilk kategorideki pişmanlıkların başlangıçta çok acı verici olsalar da, diğer kategorideki pişmanlıklar kadar uzun sürmediğini ortaya koydu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com