|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çıktı, gerçektende, mümkün, olduğunu, ortaya, sıkıntıdan, ölmenin |
![]() |
Sıkıntıdan Ölmenin Gerçektende Mümkün Olduğunu Ortaya Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkıntıdan Ölmenin Gerçektende Mümkün Olduğunu Ortaya ÇıktıSıkıntıdan ölmenin gerçektende mümkün olduğunu ortaya çıktı Yapılan araştırmada sıkıntı ve bıkkınlık duyanların genç yaşta ölme ihtimallerinin iki kat daha fazla olduğu ortaya çıktı ![]() Buna göre, hayatlarında 'yüksek düzeyde' can sıkıntısı ve bıkkınlıktan şikayet edenlerin kalp hastalıkları ya da kalp krizinden ölme riski, hayatı eğlenceli bulanlara göre iki kat daha fazla ![]() University College London'dan araştırmacıların çalışmasında 25 yıl boyunca 7 binden fazla memur gözlemlendi ![]() ![]() SIKINTIDAN ŞİKAYET EDENLER DAHA ÇABUK ÖLÜYOR Üniversitenin epidemoloji ve kamu sağlığı bölümünden uzmanlar, 35 ve 55 yaşyarı arasındaki 7 bin 524 devlet memurunun sıkılma düzeylerine dair sorulara seksenli yıllar ortasında verdikleri cevapları inceledi ![]() ![]() ![]() Uzmanlara göre, sıkılan insanların içki ve sigara gibi sağlıksız alışkanlıklara yönelme ihtimali daha yüksek ve bu da tahmini ömür süresini kısaltıyor ![]() KADINLAR DAHA ÇOK SIKILIYOR Araştırmada ayrıca geçen ay içinde her on devlet memurundan birinin sıkıldığını, kadınların erkeklerden iki kat daha fazla sıkıldığını da ortaya koydu ![]() ![]() Bu hafta Uluslararası Epidemioloji Dergisinde yayınlanan araştırmanın uzmanlarından Martin Shipley, "Kalp hastalıklarına dair bulgular, sıkıntıyla bu vakalar arasında güçlü bir bağ olduğunu gösteriyor" diye ktonuştu ![]() Psikolog Graham Price, sıkılanların başkalarının ihtiyaçları hakkında daha fazla düşünerek bu ruh halinden kurtulmaya çalışmaları gerektiği görüşünde: "Hep 'ben, ben, ben' diye düşünmek yerine, 'Ailem, arkadaşlarım, hatta patronum için bile ne yapabilirim?' diye düşünmeliler ![]() (gazeteport) |
![]() |
![]() |
|