|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
babalar, babam beni sevmiyor, çocukları, psikolojisi |
![]() |
&Quot;Babam Beni Sevmiyor&Quot; Psikolojisi - Babalar Ve Çocukları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Babam Beni Sevmiyor&Quot; Psikolojisi - Babalar Ve Çocukları"Babam Beni Sevmiyor" Psikolojisi - Babalar ve Çocukları Ülkemizde özellikle ergenlik çağındaki çocukların psikolojik olarak sorun yaşadığı konulardan birisi babalarıyla ilişkileri olarak ortaya çıkmaktadır ![]() ![]() Ergen ve çocuklar babaların yüz ifadesinden büyük ölçüde etkilenmektedir ![]() ![]() Çocuğu dinlerken gözlerinin içine bakmayan ya da bakmaktan çekinen babalar farkında olmadan çocuklarına “seni önemsemiyorum” mesaj verebilirler ![]() ![]() Babanın çocuklarla annelere oranla daha az vakit geçirmeleri giderek babayla çocuk arasına bir uzaklık ve mesafe girmesine neden olabilir ![]() ![]() Babalar için çocukla vakir geçirmek ya da duygularını çocuğa hissettirmek geleneksel öğretilerden etkilenmektedir ![]() ![]() Çocuklar ve ergenler babanın ev içerisindeki sesini yükseltmesini kendisine yöneltilmiş bir mesaj gibi algılayabilirler ![]() ![]() ![]() Baba çocuğa vermek istediği mesajları gönderirken anneyi aracı olarak kullanmamalıdır ![]() ![]() ![]() Baba çocuğun kendisine uzak durduğunu bahane ederek çocukla iletişimden kaçınmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk ya da ergene gün içerisinde en az bir kez olmak üzere 10 dakika da olsa özel bir zaman dilimi ayrılmalıdır ![]() ![]() ![]() Çocuklar –ergenler babalardan duydukları olumlu cümlelerden çok fazla etkilenirler ![]() ![]() ![]() Babaların sevgiyi gösterememelerinin, duygularını açıklayamamalarının genel olarak ülkemizin aile yapısı, babaların yetiştirilme tarzı, erkeklere yüklenen roller gibi nedenlerle yoğun olarak yaşanan durumlar arasında olduğu bilinmektedir ![]() Çocuklar için babalarıyla olumlu ve sevgi dolu bir iletişim ve ilişkiye sahip olmak büyük bir ayrıcalıktır ![]() |
![]() |
![]() |
|