|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çekmecede, fotoğraflar, makineler, silinmiş |
![]() |
Fotoğraflar Silinmiş, Makineler Çekmecede! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Fotoğraflar Silinmiş, Makineler Çekmecede!Erkekler fotoğraf makinelerini sever; kadınlar fotoğrafları ![]() ![]() ![]() Erkekler düzgün ve iyi fotoğraf çekmeye çalışır, kadınlar fotoğraf çekmeye ![]() ![]() ![]() Erkekler sevdikleri fotoğrafa bakmaktan hoşlanır; kadınlar sevdiklerinin fotoğraflarına bakmaktan hoşlanır ![]() Aile albümleri ortaya döküldüğünde erkeklerin ve kadınların ne kadar farklı tepki gösterdiği dikkatinizi çekmiş midir hiç? Biz genellikle sayfaları çarçabuk geçiştiririz ![]() Oysa kadınlar öyle midir? Onlar fotoğraflara bakarken gülerler, ağlarlar; hatta tek bir fotoğrafla upuzun bir zaman yolculuğuna çıkarlar ![]() Geçmiş zaman ![]() ![]() ![]() *** Bu konuya neden geri döndüm, derseniz ![]() ![]() ![]() Biliyorsunuz, artık evlerimiz küçük çaplı bir teknoloji çöplüğüne dönüştü ![]() ![]() Ne göreyim? Kablolar, kablolar, kablolar ![]() ![]() ![]() Hepsi başka havadan çalan şarj aletleri, artık hurdahaş olmuş cep telefonları ![]() ![]() ![]() Ve teknolojisi eskidiği için bir çekmeceye tıkıştırılıp unutulmuş üç dijital fotoğraf makinesi ![]() Ben ki, fotoğraf çekmekle başım hoş değildir; gezip gördüğüm yerleri ve sevdiklerimi zihnimde saklamayı severim ![]() "An"lar donmasın, aksın isterim ![]() Yine de kaç makine eskitmişim işte! *** Şu Canon Powershot mesela ![]() ![]() ![]() Hatırlıyorum ![]() ![]() Bir dükkândan içeri girip hiç düşünmeden alıvermiştim bu makineyi ![]() Döndüğümde fotoğraflara tek tek göz gezdirecektim ![]() ![]() Ve sonra hayat biçimim ve geleceğim hakkında bir karar verecektim ![]() Ne oldu peki? Çektiğim birkaç fotoğrafa hiç bakmadım! Bıraktım; hayat da bildiği gibi gelsin! Yıllar sonra şu çekmecenin karşısında durmuş düşünüyorum da ![]() ![]() ![]() Ne garip! Zaman kendisini "dondurup durdurmak" için icat edilmiş aletleri bile hızla eskitiyor! Tıpkı fotoğraflar gibi onlara bakmak da içimi acıtıyor! (Not: Tüh! Yine gayet kişisel ve gündemle falan ilgisiz bir yazı oldu! Ne olacak benim halim!) Haşmet Babaoğlu
![]() |
|