Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
depresyona, yapmalıyım, yatkınım

Depresyona Yatkınım Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaşınız, medeni haliniz ve maddi durumunuz her beş kişiden birinde görülen depresyona yakalanma riskinizi belirliyor

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Hayriye Elbi Mete, her 5 kişiden 1'inin yaşamlarında bir dönem depresyon geçirdiğini söyledi

Her 100 erkekten 3'ünde, her 100 kadından 6'sında depresyon görülebildiğini açıklayan ProfDrMete, “Kadınlar erkeklerden iki kat daha fazla depresyona yakalanıyor, ya da depresyon için yardım istiyor Kadınlar en çok 35-45, erkekler 55-70 yaşlarında depresyon geçiriyor Ailede depresyon geçiren bir kişinin olması, kadın olmak, yalnız yaşamak, yoksul olmak depresyon geçirme riskini artırıyor” dedi

Prof Dr Mete, “Kişiler kendilerini hüzünlü, karamsar hisseder Daha önce kolayca yapılan işler gözünde büyümeye, zor gelmeye başlar Depresyonu olan kişinin kendine güveni azalır, dikkatini toparlamak, gazetedeki bir yazıyı okumak güçleşir Unutkanlık, dalgınlık başlar İştah genellikle azalır, kilo verilir bazen de sıkıntı ile fazla yeme görülebilir Ölüm düşünceleri, ölüm korkusu oluşabilir” diye konuştu

Depresyon döneminde bedensel sorunlarda da artış görülebildiğini kaydeden Prof Dr Mete, “Düzenli giden tansiyon kontrol edilemez olur Çoğu zaman kronik hastalıkların ilk çıkışı depresyon dönemlerindedir Birçok araştırma kalp krizi geçiren kişilerde depresyon tabloya eklendiğinde hastaların kalple ilgili sorunlarının, ikinci bir kriz geçirme riskinin arttığını göstermiştir Yani depresyon kronik bir hastalığın gidişini kötüleştirdiği gibi kronik bir hastalık da depresyona neden olabilir” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com