Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzel, için, yapmalı, yaşam

Güzel Yaşam İçin Ne Yapmalı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

yaşamınızda düzeltmek istediğiniz şeylerin birer listesini yapın Sonra bulduklarınızı önem sırasına göre derecelendirin Bir tek hedef üzerinde çalışıp, onu tamamladıktan sonra diğerine geçmek her zaman için daha verimli sonuçlar getiriyor çünkü

Sayısız kitapta, meşhur Ne Biliyoruz Ki filminde, ve bir sürü röportajda, bu işin ustası kişiler, beynin yapısı itibariyle, anıların ve hayallerin arasındaki farkı anlayamadığını görüyoruz Yani çok aşık olduğunuz bir dönemi düşündüğünüzde, ya da aşık olma hayali kurduğunuzda, beynin aynı hücreleri aynı tepkileri veriyor Ve biliyoruz ki, inandığımız şey bizim gerçeğimiz oluyor

İlk yapmanız gereken şu: yaşamınızda düzeltmek istediğiniz şeylerin birer listesini yapın Sonra bulduklarınızı önem sırasına göre derecelendirin Bir tek hedef üzerinde çalışıp, onu tamamladıktan sonra diğerine geçmek her zaman için daha verimli sonuçlar getiriyor çünkü… Hedefinizi belirledikten sonra, kendi cümlelerinizi kurun, bunları okumak mı istiyorsunuz, dinlemek mi, buna karar verin Yapabiliyorsanız ikisini de yapın Hatta küçük notlar halinde ceplerinizde de gezdirin ve fırsat buldukça tekrarlayın Olumlama cümlelerinin tekrarlanma sıklığı, gerçekleşmesini de yakınlaştıracaktır, bunu unutmayın

Yeni bir aşk mı istiyorsunuz;?
Ben sevilen ve neşeli bir insanım
Sevmeyi ve sevilmeyi hak ediyorum
Sevgiyi özgürce ifade ediyorum
Sevgi ve mutluluk verici ilişkileri hayatıma çekiyorum
Tam da istediğim gibi bir sevgili, şimdi hayatımda

İstediğiniz maddi bolluk ve bereket mi yoksa?
Hayatıma düzenli ve bol para akışı var
Karşıma sürekli altın değerinde fırsatlar çıkıyor
Bolluk ve bereket içinde yaşıyorum
Evrenin bana sunduğu imkanları şükranla kabul ediyorum
Şu anda yaşadığım parasal bolluğun tadını çıkartıyorum

Sanatsal yeteneklerinizi açığa çıkarmak istiyor olabilir misiniz peki?
Yaratıcılığımı kolaylıkla ifade ediyorum
Yaratıcılığıma güveniyorum
Yaratıcı enerji ile doluyum
Özgürce yaratıyorum
İçimdeki ışık, yarattıklarımla etrafa saçılıyor

Bu verdiğim örneklerde göreceğiniz gibi, mümkün olduğunca kısa cümlelerle, kendi cümlelerinizi kurabilirsiniz Önemli olan sıklıkla tekrarlamanız ve tüm cümlelerin şimdiki zamanı yada geniş zamanı işaret ediyor olması Geçmişe dair cümleler kurmak işimize yaramayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com