Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
depresyonu, için, kış, öneriler

Kış Depresyonu İçin Öneriler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kış Depresyonu İçin Öneriler

Kış depresyonu için öneriler

Güneşin yüzünü daha az gösterdiği zamanlarda özellikle kadınları etkisi altına alan 'kış depresyonu'ndan haftada iki kez balık tüketerek ve egzersiz yaparak korunabilirsiniz

"Çok uykum olmasına rağmen gece uykuya dalmakta zorluk çekiyorum, sabahları da zar zor uyanıp gün boyu halsiz oluyorum", "Kimseyle görüşüp konuşmak istemiyorum", "Çok mutsuzum, içimden ağlamak geliyor" Bu tarz yakınmaları kış mevsiminde sık sık duyuyoruz Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nden Psikolog Orhan Öztürk, özellikle kadınları etkisi altına alan kış depresyonunun yaşamı çekilmez hale getirdiğini, oysa bu hastalıktan korunmanın mümkün olduğunu söylüyor Kış depresyonu; yılın diğer zamanlarında zihinsel durum açısından oldukça sağlıklı olmalarına karşın, soğuk aylar yaklaştıkça depresyon belirtileri gösteren kişilerde görülür Teknik adı 'mevsimsel duygu durum bozukluğu' olan bu rahatsızlığın en belirgin özellikleri ise her sene kış ayları yaklaştıkça gözlenen depresyona özgü mutsuzluk, keyifsizlik, hayattan tat alamama ve enerji azalması gibi belli başlı durumlardır

DEPRESYONU ÖNLEMENİN YOLLARI

* Evde ve iş yerinde aydınlatma için doğal güneş ışığı tarzında ampuller kullanın

* D vitamini açısından zengin olan balık etini haftada en az iki kez tüketin Bol sıvı ve meyve suyunu ihmal etmeyin

* Mümkünse kış tatillerinizi güneşli ve rahat ortamlarda geçirin

* Uyku alışkanlıklarınızı değiştirmeyin, hafta sonları geç saatlere kadar uyanık kalmayın

* Haftada üç-dört gün egzersiz yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com