Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatılmalıdır, cinsel, çocuğa, konular

Cinsel Konular Çocuğa Nasıl Anlatılmalıdır?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cinsel konular çocuğa nasıl anlatılmalıdır?

Cinsel konuları anlatırken doğal olun ve ayıp bir konudan bahsediyormuş gibi davranmayın Cinselliğin de yemek yemek ya da su içmek gibi yaşamın bir parçası olduğunu düşünerek, rahatlayın ve bu rahatlığınızı anlatımınıza da yansıtmaya çalışın Cinsellikten bahsederken yüzüne bakamadığımız, kekelediğimiz hatta utanıp sıkıldığımız çocuklarımız; ileride kendileri de çocuklarına bu konulardan bahsederken utanıp sıkılacaklardır Cinselliğin doğal bir konu olarak ele alınması ise, bizi rahatlatacak ve çocuklarımıza daha rahat bilgi vermemizi sağlayacaktır Çocuklarımıza bilgi verebilmek için bizim de bilgili olmamız gerekir Bunun için anne-babaların cinsellik konusunda kitaplar okumaları, internetten bilgi edinmeleri ve çocukları karşısında donanımlı olmaları şarttır Mümkün olduğu kadar çok kaynaktan okumak ve fikir sahibi olmak, cinselliği çocuklara anlatabilmemizi kolaylaştırır

Psikiyatrist Dr Sabri Yurdakul

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklara cinsel bilgi verin

Dört yaşındaki oğlum, cinsel içerikli sorular sormaya başladı Onunla nasıl konuşacağımı bilmiyorum Oğluma cinsel eğitim vermeli miyim? GF/Ankara
Zamanında ve sağlıklı koşullarda verilen cinsel eğitim; çocuğun cinsel kimliğini öğrenmesini ve benimsemesini sağlar Oğlunuz; bebeğin nasıl dünyaya geldiğini, anne karnında neler olduğunu, çocukların nasıl doğduğunu, cinsiyetler arası farkları merak edebilir Bu normaldir

SEKS EĞİTİMİ DEĞİL
Cinsel eğitim verirken yapmanız gereken ise; zamanında, kaçınmadan, azarlamadan, oğlunuzun yaşına uygun bilgileri açık ve net bir şekilde ona öğretebilmenizdir Cinsel eğitim ve seks eğitimi aynı şey değildir Seks eğitimi, yetişkinlerin işidir Cinsel eğitim ise çocukları da kapsayan daha geniş bir kavramdır Bu nedenle, oğlunuz henüz somut düşünme döneminde yaşadığı için resimli kitaplar kullanmanız sağlıklı bir yöntem olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com