![]() |
Hisse Senedi Kazançları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hisse Senedi KazançlarıG ![]() Kar Paylarının Vergilendirilmesi Hisse senedi kar payları Geçici 67 nci madde kapsamı dışında olduğundan tevkifata tabi değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Alım-Satım Kazançlarının Vergilendirilmesi Hisse senetleri alım-satım kazançları Geçici 67 nci madde kapsamında tevkifata tabidir ![]() ![]() Ayrıca, tam mükellef kurumlara ait olup, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören ve bir yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler tevkifata tabi olmayacağı gibi bu gelirler için Gelir Vergisi Kanununun Mükerrer 80 nci maddesi de uygulanmayacağından değer artış kazancı olarak yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmesi de söz konusu olmayacaktır ![]() - 01/01/2006 Tarihinden İtibaren İktisap Edilenlerin Vergilendirilmesi 01/01/2006 tarihinden itibaren iktisap edilen hisse senetlerinin alım-satım kazançları Geçici 67 nci madde hükümleri çerçevesinde tevkifata tabidir ![]() ![]() ![]() - 01/01/2006 Tarihinden Önce İktisap Edilenlerin Vergilendirilmesi 01/01/2006 tarihinden önce iktisap edilen hisse senetleri alım-satım kazançları için Geçici 67 nci madde kapsamında tevkifat yapılması söz konusu değildir ![]() ![]()
![]() |
|