![]() |
Helikopter Anne Nedir Zararları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helikopter Anne Nedir Zararları NelerdirHelikopter anne sorunu Çocuğunun üstüne çok düşen ve onu görünmez bir kalkan gibi sürekli korumaya çalışan helikopter anneler, farkında olmadan çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkileyip kişisel gelişimini zorlaştırır ![]() ![]() Kökeninde kaygı barındıran davranışları tekrarlayan ebeveynlere helikopter anne deniyor ve kaygının çeşidi, boyutu ve şiddeti de anneden anneye değişiyor ![]() ![]() Helikopter anneler, yukarıdan olayları takip eder ancak sürekli olarak ben buradayım mesajını verir ![]() ![]() ERGENLİKTE MÜCADELEYE BAŞLAR Bazen anne olmadan önce başka alanlarda beliren kontrolcülük duygusu alan değiştirip çocuğa odaklanabilir ![]() ![]() ![]() Zor çocuk sahibi olmak, doğumda sıkıntı yaşamak gibi deneyimleri olan bazı ailelerin çocukları konusunda hassas olmaları sık rastlanılan bir olgudur ![]() Ergenlik dönemine gelen çocuk bir birey olduğunu göstermek için mücadeleye başlar ![]() ![]() Ebeveynler, "Beni bu kadar endişelendiren ne?" diye kendilerine sormalıdır ![]() ![]() Çocuklarının etrafına görünmez bir kalkan oluşturmaya çabalayan, şiddetli kaygı ve müdahale etme duygusu yaşayan kişiler mutlaka bir uzmanla görüşüp yardım almalıdır ![]() VARLIĞINIZI HİSSETTİRMEYİN Helikopter ebeveyn yerine denizaltı ebeveyn olmayı tercih edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|