![]() |
Okul Fobisini Yenme Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Fobisini Yenme YöntemleriOkul fobisini yenme yöntemleri Çocuğunuz evinden ve annesinden ayrılacağını anladığı için okula gitmemek için bin dereden su getiriyorsa, siz de pes etmeyin! Okulun ilk günlerinde yapılacak küçük tiyatro gösterileri ve esprili piyesler de çocuğun okul fobisini yenmesine yardımcı olur ![]() ![]() Anne ve babalar kendileri için uzak bir hayal gibi görünen o gün gelip de çattığında hiç de düşledikleri gibi romantik anlar yaşamayabilir ![]() Çocuğu büyüyüp de okul çağına gelen anne ve babalar; ayaklarına sarılmış gözyaşı döken, okula gitmemek için direnen bir çocukla karşı karşıya kalabilir ![]() ![]() Çünkü birçok anne ve baba, çocukları okul çağına geldiğinde okul fobisi ile yüz yüze kalıyor ![]() ![]() Medical Park Bursa Hastanesinden Uzman Klinik Psikolog Elif Kutlu Merzeci, okul fobisini yenmede ilk günün dönüm noktası olduğunu belirterek, anne ve babalara tüyolar verdi: AH ŞU ANNE BAĞIMLILIĞI Çocuklar; okulun getirebileceği sorumluluklardan ürktükleri gibi, aslında ağırlıkla anneden ayrı kalmaktan korkarlar ![]() ![]() ![]() İLK GÜNÜ GÜZEL ATLATIN Okul fobisinin aşılmasındaki en önemli adım; ilk günü başarıyla atlatmaktır! Okulun ilk günü; anne ve babaların sakin ve rahat bir tutum izlemesi, çocukların okula karşı duydukları kaygıyı azaltmasına yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ONU KİMSEYLE KIYASLAMAYIN Çocuk çok korkuyor ve ağlıyorsa, bunun nedenleri kendisine yumuşak bir üslupla sorulmalı ![]() ![]() ![]() ASIK SURATLI DEĞİL GÜLERYÜZLÜ EĞİTİM Okulun ilk günlerinde, anne ve babalar kadar öğretmenlere de önemli görev düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNCE UYUM SONRA BESLENME Bir diğer önemli konu ise çocuğun okulda geliştireceği beslenme alışkanlıkları ![]() ![]() ![]() ![]() Okula karşı kaygısı azaldıkça, beslenme alışkanlıklarının da oturmaya başladığını göreceksiniz ![]() ![]() Çocuğunuzun okula başlamasının üzerinden günler geçmesine rağmen korkuları ve uyumsuzluğu devam ediyorsa ve durumunda herhangi bir değişiklik olmuyorsa, uzman bir psikologa başvurmanızda fayda var ![]() |
![]() |
![]() |
|