![]() |
Okul Öncesi Eğitim Şiddete Maruz Kalan Çocuk Tepkileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Eğitim Şiddete Maruz Kalan Çocuk TepkileriOkul Öncesi Eğitim Şiddete Maruz Kalan Çocuk Tepkileri Şiddete maruz kalan çocuklar, bir kez ya da defalarca olmuş fark etmez yaşadıklarına çeşitli şekilde tepkiler verebilirler ![]() ![]() Olay sonrasında çocuklar, çocuktan çocuğa fark etmekle birlikte; Kavgacı ve hırçın davranışlar sergileyebilir içine kapanır ve tepkisiz davranabilirler ![]() Uyku bozuklukları ve içeriğini açıklayamadıkları korkulu rüyalar görebilitler Sürekli dikkatleri dağınık ve tedirgindirler ![]() İrkilme davranışları gösterebilirler ![]() Sanki olayı tekrar tekrar yaşıyor gibi davranabilir, o olayı çağrıştıran olaylarla karşılaştıklarında yoğun bir psikolojik sıkıntı duyarlar, aşırı fizyolojik tepkiler gösterebilirler ![]() Konuyla ilgili konuşmalardan, kişilerden uzak durmaya çalışırlar ![]() Olayın önemli bir kısmını hatırlayamama, çevreye olan ilgilerinde azalma, duygularını dışarı vurmada kısıtlılık, çevreden uzaklaşma gibi tavırlar sergileyebilirler ![]() Mutsuz görünebilirler ![]() Oyunlarında yaşadıkları olayı tekrar tekrar canlandırabilirler ![]() Bu şikayetler olaydan hemen sonra başlayacağı gibi aylar ya da yıllar sonra da başlayabilir ![]() Bu çocuklara nasıl yardımda bulunulabilir? Bu tip çocuklara sosyal destek çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzm ![]() ![]() Çocuk ve Ergen Psikiyatristi |
![]() |
![]() |
|