![]() |
Okul Öncesi Eğitim Anaokulu Çocuğu İle İletişim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Eğitim Anaokulu Çocuğu İle İletişimOkul Öncesi Eğitim Anaokulu Çocuğu İle İletişim Anaokulu eğitimi çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan gelişimlerini destekleyen çok önemli bir süreçtir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anaokulunda ilk gün stresi nasıl atılır? Her okula başlayan çocuk aynı tepkiyi göstermez ![]() ![]() Evimize ne kadar uzaklıktayım? Annem beni alacak mı? Bu çocukları tanımıyorum ![]() İhtiyaçlarımı kime söyleyeceğim, yardım ederler mi? Ev kuralsız bir yerdi ![]() ![]() Çocuk, bu soruların cevaplarını yaşayarak öğreneceği için kaygıları yüksek olmaktadır ![]() ![]() ![]() Adaptasyon süreci Daha önce okula gitmemiş bir çocuk için 10 günü aşan ve hiç azalmayan uyum sorunları varsa anaokuluna gitme durdurulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğa ilgisiz olmak ya da aşırı derecede ilgi göstermek çocuğun duygusal ve bilişsel gelişimini geciktirmekle birlikte öğrenme ve uyum sorunlarını yaşamasını kaçınılmaz kılmaktadır ![]() Dikkat edilmesi gereken noktalar: Annenin adaptasyon sürecinde çocuğa eşlik etmesi onun hep okulda kalacağı anlamına gelmemeli ![]() ![]() Sıkıntısının anlaşıldığından emin olunmalı ve bunu çocuğa söz ve davranışla yansıtmalı ![]() ![]() Anne ve babanın okula ve öğretmenlere güveniyor olması çocuğunda rahat olmasına yardımcı olmaktır ![]() Akşam saatlerinde ev ortamında okul ile ilgili çok soru sorulmamalı ![]() ![]() Okul öncesi kurumlarını seçerken çocuğun da fikrini almalı ve bu ziyaretlere o da eşlik etmeli ![]() • Şiddetli sıkıntı yaşayan çocuklar ilk günlerde okulda daha az kalmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|