11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Unutkanlık Ve Alzheimerden Korunma Yolları
Unutkanlık ve Alzheimerden Korunma Yolları
Hafızanızı bir şefin bıçaklarından daha keskin tutabilmek için iki şeye ihtiyacınız var: Kafein ve yosun! Yeni araştırmalar, bu iki basit silahın Alzheimer hastalığı ya da yaşla ilişkili algısal fonksiyon bozukluklarına karşı son derece etkili olduğunu ortaya koydu

Fareler cin gibi
Alzheimer belirtisi gösteren farelere günde ortalama 500 miligram kafein yani beş bardak kahve verildiğinde; hafıza ve düşünme testlerinde daha iyi sonuçlar alındı Bu araştırma; günde altı ya da daha fazla bardak kahve içenlerin hafıza kaybı ya da Alzheimer riskini yüzde 40 oranında azalttığını da doğrulamış oldu Yosuna gelince  Bir araştırmada ise; hafıza problemi olan insanlara 900 miligram yosun verilmiş, ardından da hafıza testi uygulanmış Testte yaptıkları hata sayısı, yosundan öncesine göre çok azalmış! Kendilerinden yedi yaş küçük insanlar kadar hata yapmışlar Yosunun içinde bulunan DHA; ayrıca ileri yaş görme bozukluğu olan makula dejenerasyonunu da önlüyor
Brokoli kanseri yok eder
Bazı kanser türleri çok sinsidir, vücudunuza zarar verene kadar varlıklarından haberiniz dahi olmaz Ancak kanser hastalığının bu kötü planlarını engellemenin bir yolu var; tabağınızı brokoliyle doldurmak! Eğer brokolinin tadını sevmiyorsanız, onu kırmızı biberle tatlandırabilirsiniz Kırmızı biberde bulunan 'kapsaisin' bileşeni de pankreas kanserini önlemeye yarar
Salatanıza katın
Brokoli, lahana ve karnabahardaki bazı bileşenler kanser hücrelerinin kendini imha etmesine yardım eder Bu yüzden, salata ve makarnalarınıza daha çok brokoli ekleyin
Tahlil sonuçlarının peşini bırakmayın
Son medikal testinizden sonra bir süredir doktorunuzdan haber almıyor musunuz? Bu sayede her şeyin yolunda gittiğini düşünseniz de kendinizi kötü sonuçlara hazırlayın!
Çekinmeyin
Yeni bir araştırmaya göre; test sonuçlarını alanların yüzde 7'sinin, göğüs, kolon ve boyun için çekilen röntgenlerde var olan anormalliği fark etmediği saptandı Bu, hiç de hoş bir durum değil! Kendinizle ilgili ters giden sağlık sorunlarını ne kadar erken öğrenirseniz, tedavi olma şansınız o kadar artar İşin olumlu tarafı bu konuda bir şeyler yapabilecek olmanızdır Test yaptırdığınızda, sonuçların ne zaman çıkacağını öğrenin ve testin ertesi günü yaptırdığınız yeri arayın Bir sonuç yoksa ertesi gün tekrar arayın Tıbbi tedaviler; hasta ile doktor işbirliği içerisinde olduğu zaman daha sağlıklı yürür Bu yüzden kendinizle ilgili her testin sonuçlarının takipçisi olun ve laboratuvarlarda işlerin hızlanmasına katkıda bulunun
Felç riskine karşı folik asit takviyesi almalısınız
Bu hafta sonu nereye gitmeyi planlıyorsunuz? Seçtiğiniz yer ya da orada yapacaklarınız, felç geçirme riskinizi etkileyebilir! Beyninizin mola vermesini sağlamak ve riski azaltmak için bol yeşillik ve balık yiyin
Kızartmayın
Alışverişe çıkıp, kendinize bezelye, ıspanak, kuşkonmaz, enginar ve ahududu alın Bu besinlerdeki folik asit, kanınızdaki 'homosistein' adlı birleşenin seviyesini düşürür Bu iyi bir şeydir, çünkü bu bileşenin fazlalığı kanın pıhtılaşmasına sebep olarak felç ve kalp krizine neden olabilir! Kendinizi korumak için günde ortalama 400-700 mikrogram folik asit almanız gerekir Somon gibi Omega-3 açısından zengin balıklar da; kızartmadığınız sürece felç riskini önemli ölçüde düşürür Kızarmış balık ise beyninize kanın gitmesini sağlayan atardamarlara sıkıntı verir! Bu yüzden balığınızı ızgara olarak yiyin
Kolesterolün ilacı tahıl!
Sağlığınızı dramatik olarak değiştirecek üç şeyi öğrenmek ister misiniz? Yiyin, yiyin ve yiyin Öğünlerinize doğru tahılları ekleyerek tansiyonunuzu düşürüp, vücudunuzu gençleştirebilirsiniz Tansiyonunuz 115/76'dan yüksekse; kanınızın basıncı, damar duvarlarında oyuklar açar ve kötü kolesterolü mıknatıs gibi çeker Bu da kalp, beyin, cinsel hayat ve cildiniz için felaket riskini getirir
Damarlar rahatlar
Kepekli un, arpa ve kahverengi pirincin; kötü (LDL) kolesterolü biraz yüksek olan orta yaşlı kişilerin tansiyonunu düşürdüğü artık biliniyor Bu tahılları tüketmek aslında hiç zor değil Kahvaltıda kepekli ekmekten bir tost yiyin Salatanıza ya da çorbanıza bir tutam arpa koyun, her zaman kahverengi pirinç kullanın
|
|
|