![]() |
Köfteli Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Köfteli BörekKöfteli Börek Malzemeler, 4 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvıyağ Köftesi için, 250 gram orta yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 3-4 dilim bayat ekmek 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber Hazırlanışı, Bayat ekmekleri mutfak robotunda çekin ![]() Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Yoğurma kabına; bayat ekmek, soğan, maydanoz, salça ve baharatları alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Köfte harcının dinlenmesi için buzdolabında 15 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda köfteleri buzdolabından çıkarın ![]() Harçtan orta büyüklükte parçalar koparıp uzun köfte şeklini verin ![]() Tüm harç bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Yufkaları düz bir zeminde üst üste serin ![]() Üçgen şeklinde yufkaları 4 parçaya bölün ![]() Kâsede; yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın ![]() Her bir üçgen yufkanın üzerine yumurtalı karışımdan sürün ![]() Yufkanın tam ortasına hazırladığınız köfteyi yerleştirin ![]() Kenarlarından başlayarak rulo biçimde sarın ![]() Tüm köfte ve yufka bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralık bırakarak dizin ![]() Kalan yumurtalı karışımı böreklerin üzerine dökün ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|