Patlıcan Paçası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan PaçasıPatlıcan Paçası Malzemeler, 3 adet orta boy patlıcan 6 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı sirke Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ![]() Orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın ![]() Patlıcanların acısını almak ve kararmasını önlemek için limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp süzün ![]() Yayvan ve derin bir tencereye patlıcanları dizin ![]() Domates ve sarımsağın kabuklarını soyun ![]() Mutfak robotuna; domates, sarımsak, sirke, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri alın ![]() Tüm malzemeler püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin ![]() Domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün ![]() Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin ![]() Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|