![]() |
Muğla'da Yeni Bir Mantar Türüne Rastlandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muğla'da Yeni Bir Mantar Türüne RastlandıMuğla'da yeni bir mantar türüne rastlandı Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Elmalı Köyü'nde dünyada ilk defa görülen yeni bir mantar türüne rastlandı ![]() Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr ![]() ![]() "Muğla Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Buldukları mantarın Muğla bölgesine has bir bitki türü olduğunu ifade eden Allı, "Bu mantar türü Muğla bölgesi'nde halk arasında 'Kuzu Göbeği' olarak bilinen ve ihraç potansiyeli olan bir tür ![]() ![]() ![]() ![]() İngiliz bilimadamlarıyla ortak çalışma Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr ![]() ![]() Allı, "İngiliz bilimadamları ile yaptığımız ortak çalışmalar neticesinde bunun yeni bir tür olduğuna hep birlikte karar verdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni bulunan mantar türünün sadece isim olarak bilinmesinde fayda olduğunu anlatan Allı, şu anda çalışmalarını sistematik olarak belirlediklerini aktararak, "Bundan sonra bulunan tür üzerinde moleküler çalışmalar ile bu mantarın diğer başka özelliklerinin neler olabileceğine yönelik çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu ![]() |
![]() |
![]() |
|