Safranlı Pirinç Topları |
02-28-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Safranlı Pirinç ToplarıSafranlı Pirinç Topları 4 kişilik Malzeme: 80 gram baldo pirinç 60 gram mantar 45 gram tereyağ 5 gram sarımsak 1 adet soğan 1 çay kaşığı safran 1 paket tavuk suyu 30 gram parmesan peyniri tuz,karabiber Kızartmak İçin : Mısırözü yağı Harcı İçin : 1 kase un 1 kase galeta unu 2 adet yumurta Tarifi Pirinci ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra süzün Soğan ve sarımsakları kıyın Mantarları dilimleyin Orta boy bir tencerede tereyağ’ı eritip sırasıyla soğan, sarımsak ve mantarları hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun Safranı ilave edin Pirinçleri ekledikten sonra orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun Paket üzerindeki tarife göre tavuk suyunu hazırlayın Tavuk suyunu ilave edin Suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin Pirinçlerin piştiğinden emin olduktan sonra, bir tutam tuz (parmesan peynirinde yeterince tuz olacağından tuzun miktarına dikkat etmek gerekiyor) ve karabiberle tatlandırıp ocağın altını kapatın Parmesan peynirini ilave edip pilavı karıştırın Katılaşıp soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar elde edin Bu topları sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın Panelenmiş pirinç toplarını derin dondurucuda dondurun ve bir kez daha galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın İsteğe göre domates ve pesto sos ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|