![]() |
Şehit Vasiyeti(18 Mart İçin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehit Vasiyeti(18 Mart İçin)Gene hangi duayı okudun anne, Vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, Cennetime yağmur yağdı Üzülme anne ağlama, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil ![]() Öylece duruyor hayallerim, vatanım şerefsizlere yar değil ![]() İzin günümde be anam ![]() Yârime mektup yazdım o gün ![]() Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım ![]() Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni gördüğüm ve beni uyandırdığı için tartışmıştım ![]() Sıkı giyin oğlum, hasta olma sakın ve paran varmı diye soruyordun Bende her zamanki gibi var anne diyordum, var ![]() Hiç olmadı be anam, hiç olmadı Nasıl isterdim, ardımda bir yar birde ana bırakmıştım ![]() Sağ olsun tertibim cemil memleketinden tütün getirmiş, sigarasız kalmıyorduk ![]() O gece birlikte gittik nöbete ![]() Yolda bana "Sanki bu gece bir şeyler olacak" der gibi bakıyordu Ama yiğitti söylemiyordu ![]() Nöbeti devraldığımızda garip bir sızı çöktü benimde içime ![]() Sanki terli terli su içiyor, seni üzüyordum be anam, öyle bir şeydi işte ![]() Nasıl oldu anlamadım! Cemil " yere yat " dediğinde çoktan yerde bulmuştum kendimi ![]() Anlamadım vurulduğumu, sıcacık bir şey hissettim sırtımda Terliyordum, sanki yaz gelmiş öğlen sıcağı çökmüştü tepeme ![]() Dudaklarım kurudu birden Cemil " dayan " diyordu, ama ağlıyordu Gözyaşları yüzüme damladığında verdim son nefesimi ![]() İşte o an sana ilk ihanetimi ettim anne ![]() Önce atalarım, sonra yârim canlandı birden gözümde ![]() Hoş gör be anam, kızma ![]() Daha adını bile koymamıştık oğlumuzun, iki ay vardı doğmasına ![]() Bilmiyorum duyuyor musunuz sesimizi Korkmayın, ağlamayın, gurur duyun ![]() Vasiyetimizdir ![]() Öyle evlatlar yetiştirin ki, adları Mehmet, soyadları Şehit olsun |
![]() |
![]() |
|