![]() |
Turgut Özal'ın Tarihi Değiştiren Kazası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turgut Özal'ın Tarihi Değiştiren KazasıTurgut Özal'ın Tarihi Değiştiren Kazası Eşek sırtından düşüp kolundan sakatlanmasıyla Türkiye'nin gidişatını değiştirdi 8 ![]() ![]() TABULARI YIKTI Klasik devlet anlayışıyla birlikte tabuları yıkarak, yeniliklere imza atan ve aldığı radikal kararlarla da tüm dikkatleri üzerine çeken Turgut Özal'ın, bugüne kadar hiç yayınlanmamış fotoğrafları Mersin'de ortaya çıktı ![]() ![]() İlçede annesi Hafize Özal'ın da görev yaptığı ve bugün hala faaliyet gösteren Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bir süre eğitim-öğretim gören Özal'ın, başarılı bir öğrenci olduğu ortaya çıktı ![]() BAŞARILI BİR ÇOCUKLUK Tarih Araştırmacısı Mustafa Erim tarafından hazırlanan, 'Mersin Kent Tarihi Müzesi'nde oluşturulan 'Eğitim Tarihi' adlı bölümde sergilenen belgeler arasında Turgut Özal'ın ilkokul fotoğraflarıyla birlikte kendisi ve kardeşi Korkut Özal'ın aldığı karnelere de yer verildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİR KOLU DAHA KISA Özal'ın ailesiyle birlikte Silifke'ye taşındıktan sonra pilot olmayı kafasına koyduğuna işaret eden Erim, "Ancak bu hayali talihsiz bir kaza nedeniyle hiç gerçekleşmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BELGE VE FOTOĞRAFLAR Mersin Kent Tarihi Müzesi'nde sergilenen belge ve fotoğraflar hakkında da açıklamalarda bulunan Erim, müzede Hafize Özal'a ait 'İlk Mektep Talim Heyetine Mahsusu Sicil Defteri' ile birlikte Turgut ve Korkut Özal'a ait karne ve İlk Tahsili Bitirme Şahadetnamesi ile künye defterlerinin yanında Özal kardeşlerin o dönemde çekilen fotoğraflarının bulunduğunu kaydetti ![]() |
![]() |
![]() |
|