Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
74te, edip, geriye, kaçan, kalanlar, rumlardan, terk

74'Te Terk Edip Kaçan Rumlardan Geriye Kalanlar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

74'Te Terk Edip Kaçan Rumlardan Geriye Kalanlar

74'te terk edip kaçan Rumlardan geriye kalanlar
Kıbrıs'ı ziyaret eden Slovak bir gazeteci yıllar sonra kapalı bölge Maraş'a girdi BM barış gücünde hizmet eden Slovak asıllı tanıdıklarının yardımıyla kapalı bölgeye girmeyi başardığı sanılıyor

Fotoğraflar, Türk ordusu adada ilerlerken terk edilmiş ve harap olmuş Kıbrıslı Rumlara ait apartman dairelerine ait Görüntülerde kırık mutfak eşyaları, boş dolaplar, toz yığını içinde kıyafetler, bozulmuş beyaz eşyalar, duvarlarda ve tavanlarda küf izleri var

Ek bilgi: Maraş, Kıbrıs Harekâtı öncesi Gazimağusa şehrinin önde gelen turistik bölgesiydi Yapılan anlaşmalar sonrası yerleşim ve iskana kapatılmıştır 1974 öncesi Akdeniz'in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş (Rumca Varosia), şu sıralar Birleşmiş Milletler kontrolü altındadır İçerisinde BM'ye ait bir adet bina bulunmaktadır Yaklaşık 400 metre ilerisinde ise altı apartman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne orduevi yapılması için tahsis edilmiştir

*Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile orduevi yanında bulunan kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler dışında içeriye giriş kesinlikle yasaktır Hayalet şehri görmek isteyen yabancı turistler Maraş İkon Kilisesi'nden öteye gidememektedirler

*Annan Planı'na göre kapalı Maraş, Kıbrıs Rum kesimine bırakılacaktı Ancak yapılan refarandumun Rumlar tarafından reddedilmesi sonucu bu bölgede sorun devam etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com