|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bey, eden, için, intihar, komutanıalbay, reşat, sözünü, tutamadığı, türk |
![]() |
Sözünü Tutamadığı İçin İntihar Eden Türk Komutanı(Albay Reşat Bey) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözünü Tutamadığı İçin İntihar Eden Türk Komutanı(Albay Reşat Bey)Atatürk'e verdiği sözü tutamadığı için intihar eden Türk Komutanı Albay Reşat Beğ: Albay Reşat Beye,57 ![]() bizzat Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından, düşman önündeki en stratejik engel olan- Çiğiltepe'yi düşmandan temizlemesi emredilmiştir ![]() Yunan Başkomutanı Trikopis ise, en zinde kuvvetlerini, üstün ateş gücüyle bu tepeye yığmış; tahkimatı tamamlamıştır ![]() 27 Ağustos 1922 sabahı 57 ![]() ![]() Atatürk: -Reşat Bey, bu önemli tepeyi ne zaman alacaksınız? Albay Reşat: -Komutanım, yarım saat sonra alacağız ![]() Atatürk: -Başarılar diliyorum ![]() 10 ![]() Atatürk: -Düşmanın halen direndiğini görüyorum ![]() ![]() Albay Reşat: -Komutanım tepeye düşman bir tümen yığmış direniyorlar ![]() ![]() 11 ![]() Atatürk: -Reşat Beyi istiyorum ![]() Görevli Asker: -Komutanım Reşat Bey size bir mesaj bırakarak intihar etti ![]() ![]() - Yarım saat zarfında bu tepeyi almak için söz verdiğim halde sözümü yapamamış olduğumdan dolayı yaşayamam komutanım ![]() Mustafa Kemal'in gözlerinden yaşlar boşanır: -Allah rahmet eylesin, Reşat Bey büyük bir vatanseverdir ![]() 11 ![]() Asker: -Çiğiltepe alınmıştır komutanım ![]() ![]() İlgili resmi kayıt burada biter ![]() "Türk Askerine, Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir ![]() ![]() ![]() ruhları şâd olsun ![]() ![]() Aziz naaşı Sandıklı'da defnedilmiş olan Albay Reşat Bey, askeri yaşamında üstün cesaret ve sevk yeteneğiyle çok sayıda madalya (mecidi nişanları, gümüş muharebe, liyakat, tahlisiye, Alman ve Avusturya-Macaristan savaş madalyaları) sahibi olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|