Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yalnızızkitap, özeti

Yalnızız-Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalnızız-Kitap Özeti

Yalnızız-Kitap Özeti

Tarık, Ferihayı seven fakat geçmiş yaşamında farklı kadınlarla birlikte olan birisidir Feriha ile bir köy bahçesinde buluşurlar Tarık, kendine ait olan bir dünya kurmuş ve bu dünyanın içerisine yalan, kin, nefret gibi duyguları sokmamıştırTarıkın kardeşi Feride, Ahmeti sever, ama ailesine bu sevgisini açıklayamaz Çünkü Ahmet bir isyancıdır Fakat Feridenin Ahmet ile birlikte olmasından sonra sessizleşmesinden annesi olanları anlar ve Ferideye bağırıp çağırır
Feriha, Tarıka o zamana kadar yalan söylemiştir Ama son günler yalan söylediğini sezer Ferihanın Pariste arkadaşlarına özenerek, yaşlı bir adamla evlenip Parise yerleşme isteği gün geçtikçe artar Arkadaşının İstanbula gelmesiyle buluşurlar, ama arkadaşını çevrenin sevmemesinden dolayı bu buluşmalar gizli olur Feriha, Tarıkı gerçekten sever, ama Parise gitme fikri de ona cazip gelir Ferihanın babasının ölmesi evde daha da sıkı yönetim ilan edilmesine neden olur Ferihanın abisi ne Paristen gelen arkadaşalrıyla ne de Tarık ile görüşmesine izin vermektedir Ferihanın rahat bir hayat yaşama isteği galip gelir ve arkadaşıyla Parise gitmeye karar verir Yaşlı bir adamın metresi olacaktır Bunu öğrenen abisi önce dışarı çıkması yasaklar daha sonra Ferihayı odasına kilitler Feriha içeride arka arkaya sigara içmeye başlar Bu sırada Tarıkın burnuna yanık kokuları gelmektedir Ama hiçbir yer yanmamaktadır Feriha sigarayı yakmak için çakmakla uğraşırken yatağın çarşafını yakar Kaçmak istemesine rağmen odanın kapısı kilitli olduğu için dışarı çıkamaz Duman kokusunu alan hizmetçi abisini kaldırır İçeri girdiklerinde çok geç kalmışlardır Artk Feriha hayata gözlerini yummuştur Ferihanın not defterinde “Biz, hepimiz sadece kendimizi düşündüğümüz için yalnızız ve yalnız kalacağız” cümlesini okuyunca kızın üstüne çok yüklendiklerini anlarlar, ama çok geç kalmışlardır

KİTABIN ANA FİKRİ : İnsanlar dertlerini paylaşmalı, yalnız başlarına sıkıntılarını içlerine atarak sıkılmamalı, düşüncelerini açıkça söyleyebilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com