Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ansiklopedik, kitabının, mitolojisi, sözlük, türk, özeti

Türk Mitolojisi Ansiklopedik Sözlük Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Mitolojisi Ansiklopedik Sözlük Kitabının Özeti

Türk Mitolojisi Ansiklopedik Sözlük

Türk mitolojisi ve Türk mitolojik dünya modelinin temelini, Altay, Yakut veya herhangi bir Türk topluluğunun dinî-mitolojik görüşlerinde görmek, bir Hakas tapınağından konuşmak kadar yanlıştır Çünkü Türk mitolojik sisteminin yaratılması, Türk birliği çağıyla sınırlanır Farklı Türk halklarının dinî-mitolojik görüş ve düşüncelerinin temelinde,

Türk mitolojik dünya modelinin oluşumu bulunurBu anlamda Türk mitolojisinden bahsedilirken,eski Türklerin mitolojik görüş ve düşüncelerinintoplamı olup, "kök dil" çağlarında yaşadıkları "Öntürk" dönemin anısı kastediliyor Semboller ile gerçek bir düşünce sistemi olan bu mitolojik görüşlerin bütünlük oluşturması, uygarlık bilincinin genel kanısına göre, "kök dil" zamanına ait olduğu kabul edilir "Protürk" döneminde şimdiki Türk dillerinden hiçbiri mevcut değildi Sadece ulu ve atalar Türkçesi denilebilen en eski dönemin ortak Türkçesi (Kök Türkçe) vardı İşlek bir sistem gibi Türk mitolojisi bu dönemin düşüncesini aktarır

Yazar : Celal Beydili

Yayınevi : Yurt Kitap

Sayfa Sayısı : 637

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Mart 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com