Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barloewen, bilgiler, constantin, kitabı, von

Bilgiler Kitabı / Constantin Von Barloewen

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yazar: Constantin Von Barloewen
Çeviren: Işık Ergüden
Orjinal Adı: Le Livre Des Savoirs
Yayınevi: Versus Kitap
Basım Tarihi: Mayıs 2008
Dili: Türkçe
Orjinal Dili: ---
Türü: Söyleşi/Düşünce
Sayfa Sayısı: 480

André Gide'le, Henry James'le, Marcel Proust'la, Walt Whitman'la, Ralph Waldo Emerson ya da Henry D Thoreau'yla esaslı söyleşiler bugün elimizde olsaydı ne kadar mutlu olurduk! 3 bin yılın eşiğindeki çağımızın büyük düşünce insanlarının sözlerini gelecek kuşaklar için kaydeden görsel bir "kültürlerarası kütüphane" fikri böyle doğdu
Geçen yüzyıla her biri kendi alanında derinden damga vurmuş olan önde gelen kişileri seçtik Ama bakışımızı daima yirmi birinci yüzyıla yönelttik Sanat, edebiyat, dinsel ve kültürel bilimler, antropoloji, doğa bilimleri, müzik alanlarında, disiplinlerin sınırlarını aşan bu şahsiyetler bilginin sınırlarına dek uzanmalıydılar Önceki on yıllarda büyük etkide bulunmuş olan ve hâlâ da etkide bulunmaya devam eden, entelektüel dünyaya damgasını vurmuş figürleri bir araya getirmeliydik Bu erkek ve kadınlar dünya uygarlığının merkezi sorunlarına, çağlarının "entelektüel durum"unun temel sorunlarına açık olmalıydılar

Yirminci yüzyılın kurucu figürleri, kendi eserleri konusunda, şimdiki zamanın ve gelecek zamanın meydan okuması konusunda somut tavır almalıydılar Dünyanın farklı kültürleri temsil edilmeliydi; yirmi birinci yüzyıl dünya uygarlığının karakteristiği olan "çoklu-evren" kendini göstermeliydi
- Constantin von Barloewen

(Tanıtım Yazısından)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com