Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrasyadır, gelecek, kitabının, özeti

Gelecek Avrasya'dır Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gelecek Avrasya'dır Kitabının Özeti

Gelecek Avrasyadır

Avrasya felsefesine yaklaşırken yaşamakta olduğumuz küreselleşme çağında, küreselleşmeye toptan karşı çıkarak, Avrasyayla ilişkilerimizi yeterli görerek Türkiyeyi küreselleşmenin dışında tutmaya çalışmak gerçekçi bir yaklaşım değildir Önemli olan, ulusal menfaatlere ve ulusal kültürlere zarar vermeden küreselleşmenin içinde yer almaktır Çağdaşlık ve ilericilik düşüncesi, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma doğrultusunda ele alınmalıdır
Günümüzün deyimiyle Avrasya birlikteliğimizde; AB ilişkilerimizde, NATO sorumluluklarımızda, ABD partnerliğimizde, İslam ülkeleriyle temaslarımızda küresel düşünüp, ulusal bir hareket tarzını geliştireceğiz Kendimiz için oluşturacağımız bu hareket tarzının partnerlerimiz tarafından da kendi ölçü ve kriterlerine göre değerlendirmelerini de teşvik edeceğiz Böylelikle ortak değerler üzerine ilişkiler oluşacak ve belirli konularla sınırlı kalmayan geniş ve kapsamlı bir birliktelik oluşacaktır
“Bilemezseniz, bilmediğiniz yoldan gidersiniz Öngöremezseniz, engelleyemezsiniz

Yazar : Akkan Süver
Yayınevi : Yeniyüzyıl Yayınları
Sayfa Sayısı : 160
Etiket Fiyatı : 10,00 YTL
Basım Tarihi : Aralık 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com