Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, ölümsüz, özeti

Ölümsüz Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölümsüz Kitabının Özeti

Ölümsüz

Ölümsüz, Avrupalılara göre başarılamaz olanı başaran, kazanılamaz denen savaşları kazanan, yapılamaz denen değişimleri gerçekleştiren Atatürkün mücadelelerle geçen yaşamının, bir ülkenin küllerinden doğuşunun, dirilişin hikayesidir
Ölümsüz, Osmanlı İmparatorluğunun ve ilişkide olduğu ülkelerin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan incelendiği, karşılaştırmalı bir tarih tablosudur Ölümsüz, kişisel ve ulusal Kurtuluş Savaşının neler pahasına verildiğini gerçekçi ifadelerle betimleyen, dökülen kanların değerini hamasi laflara boğmadan özetleyen, yanlı yansız herkesin ibretle, heyecanla okuyacağı, yer yer roman kadar sürükleyici bir dille kaleme alınmış eserdir 7 dile çevrilmiş, batılı aydın ve siyasilerin takdirini kazanmış olan bu kitap, ölümsüz sıfatıyla özdeşleşen Mustafa Kemal Atatürkün kişiliğini ve eylemlerini açık yüreklilikle gözler önüne sermektedir
“Çoktan tarihin malı olmuş kişiler, geçmişin karanlıklarından çıkıp satırların arasında dolaşıyor Her milletten politikacılar, askerler, hükümdarlar, serüven adamlarıdır bunlar Kimine iyi diyoruz, kimine kötü; kiminin davranışını olumlu buluyoruz, kimininkini olumsuz; kiminden hoşlanıyoruz, kimine öfkeleniyoruz; tıpkı bir romanda olduğu gibi Bu kitapta tarih romanlaşıyor” Esat Nermi Erendor

Yazar : DVMikusch
Yayınevi : İkarus Yayınları
Sayfa Sayısı : 360
Etiket Fiyatı : 14,00 YTL
Basım Tarihi : Aralık 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com