Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşki, kitabının, vatan, özeti

Aşk-İ Vatan Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşk-İ Vatan Kitabının Özeti

Aşk-ı Vatan

Aşk-ı Vatan, dönemi açısından Tanzimat Edebiyatının da ilk yapıtlarındandır Roman, anlatı kalıpları bakımından tipik bir romans örneğidir

Evlilikle ilgili olarak diğer Tanzimat Dönemi yazarlarının kendi toplumları için yapmış olduğu sorgulama, Zafer Hanım tarafından evrenselleştirilmiştir Roman Osmanlı okuruna, gençlere söz hakkı tanımayan buyurgan yapının sadece Osmanlıya has olmadığını, genç kızlarının okur yazar olmasına, erkekli kadınlı bir arada yaşamalarına karşın Batı toplumlarında da benzerliklerin yaşandığına işaret ediyor

Kahramanları batılı olan, batı yaşayışını ve toplumunu anlatan, bu arada iki toplum arasında kısmen de olsa karşılaştırma olanağı tanıyan bir roman oluşuyla, Tanzimat hikâye ve romanı içinde Zafer Hanımın romanı tektir

Yazar:Zafer Hanım
Yayınevi:Oğlak Yayıncılık
Sayfa Sayısı:136
Etiket Fiyatı:9,00 YTL
Basım Tarihi:Ekim 2000

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com