Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deprem, kitabının, richter, özeti

Deprem Richter 10 Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deprem Richter 10 Kitabının Özeti

Deprem Richter 10

1994 Los Angeles depremi, henüz küçük bir çocukken Lewis Crane'in ailesini yok ederek onu tek basına bırakmış ve hayatını paramparça etmiştir

Aradan 30 sene geçer; Crane dünyanın en önde gelen sismologu olmuş, depremlere duy-duğu öfkesi ise hiç dinmemiştir Yasadıklarının bir daha kimsenin basına gelmesini istemeyen Crane, deprem tahmini konusunda eşsiz bir teori geliştirir Ancak Çinli şirketler tarafından yönetilen bir dünyada; ırk ve din ayrımıyla radikal bir bölünmeye sürüklenmiş Amerika'da, onun bu konuda başarılı olmasını istemeyen güçler bulunmaktadır

Ardından bir felaket yaşanır: Richter ölçeği ile 8,5 büyüklüğünde devasa bir yer sarsıntısı Çok daha kötüsünün yaklaşmakta olduğunu ise sadece Crane bilmektedir; hayal edilemeyecek ve gezegenin yüzünü değiştirecek ölçekte bir deprem; Richter 10
Nerede olacağını biliyordu Ne zaman olacağını biliyordu Hatta nasıl durdurulabi-leceğini de biliyordu
Ama ona inanacak –inanabilecek– birileri çıkacak mıydı?

Yazar : Arthur C Clarke

Yayınevi : Resif

Sayfa Sayısı : 352

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com