Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boyun, eğdi, istiklalin, krize, megavizyon, sembolü

Krize Boyun Eğdi İstiklal'in Sembolü Megavizyon

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Krize Boyun Eğdi İstiklal'in Sembolü Megavizyon

Taksim İstiklal caddesinin sembolü Megavizyon, kriz nedeniyle sektörden çekiliyor

Küresel mali kriz Türkiyede reel sektörü vuruyor Kapanan şirketlere her gün yeni birisi ekleniyor Bu kötü tabloya son olarak sektörünün ilklerinden olan ve müzik, kitap, film gibi kültür ürünlerinin satışı yapan Taksim İstiklal caddesinin sembolü Megavizyon da eklendi 1995 yılında kurulan Megavizyon Türkiyede kültür yayıncılığı yapan ilk büyük perakende mağaza zinciri ünvanını taşıyordu Ancak son yönetim toplantısında şirketin mali yapısındaki bozulma nedeniyle sektörden çekilme kararı alındı Bu kararın ardından CDden kitaba, DVDden kasete, kültür ürünleri pazarlayan Megavizyon, yurt çapındaki 15e yakın dev mağazasını bir ay içerisinde tamamen kapattı
Haberturkcom'a konuşan Megavizyon yetkilileri de, "Camlara yapıştırılan tadilat nedeni ile kapalıdır" ibarelerinin aksine mağazaların kapatma olayını doğruladı Ancak şu aşamada daha fazla bilgi vermek istemediklerini ifade ettiler

FİKİR BABASI METE SAYICI
MEGAVİZYON, Türkiye'nin az sayıdaki kültür mağaza zincirlerinden biriydi 10 mağazası bulunan Megavizyon'un ortakları Mete Sayıcı ile Emir ve Eren Nil kardeşler Kurulduğunda Net Holding'in de yüzde 37 hissesi vardı Zaman içerisinde Net Grubu ortaklıktan çekildi

ÜLKER CAFE CROWN İLE ORTAKLIĞI GÜNDEME GELMİŞTİ
Öte yandan Megavizyon'un son aylarda Ülker'in zincir mağazalarından olan Cafe Crown ile işbirliği görüşmeleri yaptığı biliniyordu Ancak edinilen son bilgilere göre bu noktada henüz bir anlaşma sağlanamamış Önemli noktalardaki Megavizyon mağazalarının bir bölümü Cafe Crown konseptine geçirilmesi bir kısmının da yine kültür yayıncılığı yapması planlanıyordu

YAYINCILIK SEKTÖRÜ DARALIYOR
Çok değil sadece bundan 5 sene önce İstiklalde 21 kitapevi bulunuyordu Çoğu kendine has tarz ve karakteri ile müşterilerine hizmet veriyordu Ancak son dönemde yayıncılık sektörünün içinde bulunduğu zor duruma küresel mali kriz ve yüksek kira ücretleri de eklenince kitapevleri de kapılarına bir bir kilit vurmaya başladı (Habertürk)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com