Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akımı, islamcılık, kitabının, özeti

İslamcılık Akımı Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslamcılık Akımı Kitabının Özeti

İslamcılık Akımı

Tarık Zafer Tunaya İslâmcılık Akımı kitabında bu sorulara cevap ararken öncelikle ana hatlarıyla bu akımın anlamını, gelişmesiyle birlikte yarattığı tartışmaları, İslâmın siyasi ilkelerine dayandırdığı devlet sistemi ile teorisini ve hükümet etme biçimlerini ayrıntılı olarak inceliyor İslâmcılığı IIMeşrutiyetin en önemli siyasi akımları içinde gören Tarık Zafer Tunaya, bu akımın da aynı dönemde kendini gösteren diğer akımlar gibi ideolojik ve siyasi bir karaktere sahip olduğunu vurgulamakta, İslâmcılığı savunanların siyasi amaçlarına ulaşma ve kendi kurumlarını oluşturma yolunda kapsamlı projeler ürettiklerini ve siyasi iktidarları etkileme biçimlerini örneklerle açıklamaktadır Tunaya Hoca, çalışmayı yaparken nasıl bir yöntem izlediğini şöyle açıklamaktadır: Belli bir dinî görüş bir memleketin, kendi memleketimizin, sosyal ve siyasal hayatı üzerine nasıl tesir eder? Din adına hareket ettiklerini ileri sürenler siyasal iktidara (geniş anlamıyla hükümet edenlere) nasıl baskı yaparlar? Siyasal iktidara verdikleri nedir? Ondan ne alırlar? Türk Devriminin etiği, temel ilkeleri dışına çıkan gelenekçi bir çevre, Türk toplumu içinde nasıl bir siyasal kuvvet olur, seçmenle seçilenler arasında nasıl bir rol oynar ve oynayabilir? İslâm dünyasının diğer ülkelerinde aynı nedenler benzer sonuçları doğuruyor mu? Bu sorulara cevap aradık

Yazar : Tarık Zafer Tunaya

Yayınevi : İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

Sayfa Sayısı : 321

Etiket Fiyatı : 17,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2000

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com