Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aranızda, curienin, frederic, joliot, kitabının, olacağım, yaşamöyküsü, özeti

Hep Aranızda Olacağım / Frederic Joliot- Curie'nin Yaşamöyküsü Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hep Aranızda Olacağım / Frederic Joliot- Curie'nin Yaşamöyküsü Kitabının Özeti

Hep Aranızda Olacağım / Frederic Joliot- Curie'nin Yaşamöyküsü

Frédéric Joliot-Curie, 20 yüzyılın en büyük fizikçilerinden biri olmanın yanında bilim adamının topluma karşı sorumluluğunun, yurtseverliğin ve barışın simgesidir İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi işgali altındaki Fransa'da Fransız Ulusal Direniş Cephesi'nin başkanlığını yapmış, savaştan sonra da Dünya Barış Konseyi'nin kurucusu ve Genel Başkanı olmuştur Elinizdeki kitap, bu çok yönlü insanın yaşamöyküsüdür Kitapta, Joliot-Curie?nin radyoaktiflikten atom reaktörüne uzanan buluşları sergileniyor Bu amaçla atom yapısı, elektron, proton, nötron, pozitron, yapay radyoaktiflik, çekirdek bölünmesi, atom enerjisi konuları kolayca izlenebilecek biçimde ve kısaca açıklanıyor Joliot-Curie'nin onurlu ve örnek yaşamının öteki yönleri de tarihsel bir perspektifle anlatılıyor: Ulusal Direniş Cephesi Başkanı olarak Nazilere karşı yürüttüğü yiğit savaş, Barış Hareketi'nin yaratılması ve gelişmesindeki unutulmaz etkinliği ve çağımıza ışık tutan görüşleri?

Yazar : Güney Gönenç

Yayınevi : Yordam Kitapları

Sayfa Sayısı : 230

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Haziran 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com