Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahce, binbir, çiçekli, kemal, yaşar

Binbir Çiçekli Bahçe -Yaşar Kemal

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaşar Kemal sürpriz bir kitapla okurlarının karşısına çıkıyor

Kemal'in ağırlıklı olarak söyleşilerinden oluşan Binbir Çiçekli Bahçe adını taşıyan kitapta, yazarın Türkiye'nin politik iklimine ilişkin düşünceleri ve arkadaşlarıyla ilgili anıları yer alıyor

3 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

18 Eylül'de Yapı Kredi Yayınları'ndan yayımlanacak kitap üç bölümden oluşuyor Kitabın birinci bölümü, Yaşar Kemal'in 2007'de Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Barışını Arıyor konferansında yaptığı konuşmayla açılıyor Kimlikler başlıklı ikinci bölümde, yazar Orhan Kemal'den Mehmed Uzun'a, yakın dostlarını anlatıyor Dokuz yaşındaki Helin Zeynep Miser'in Yaşar Kemal'le yaptığı söyleşiyi de içeren Konuşmalar ise Binbir Çiçekli Bahçe'nin üçüncü bölümünü oluşturuyor

TEK KÜLTÜRLÜ DÜNYADA İNSANLIĞIN HALİ

Kitaba ismini veren Binbir Çiçekli Bahçe konuşmasını Yaşar Kemal, Mayıs 2007'de Norveç'te düzenlenen Bjornstjerne Bjornson Anma Konferansları sırasında yapmış Konuşmada dünyanın başının belada olduğunu söyleyen Kemal, tek kültürlü dünyada insanlığın halini göz önüne getiriyor Durumu "Tek çiçeğe kalmış, tek renge, tek kokuya kalmış bir insanlık ve tek dile kalmış bir dünya" şeklinde açıklıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com