Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, giden, kitabının, savaş, savaşına, yol, özeti

İ. Dünya Savaşı'na Giden Yol Ve Savaş Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İ. Dünya Savaşı'na Giden Yol Ve Savaş Kitabının Özeti

I Dünya Savaşı'na Giden Yol ve Savaş

Birinci Dünya Savaşı, Avrupa devletlerinin ekonomik ve siyasal üstünlüklerinin tüm dünyada doruğuna erişmiş olduğu bir sırada çıktı

Avrupa Devletleri, o yıllarda o zamana kadar görülmemiş bir zenginlik içinde yaşadıkları gibi; dünya topraklarının yarısı ve dünya halklarınınüçte biri onların kurduğu sömürge imparatorluklarının kulları durumundaydılar

Dünyadaki dış yatırımların büyük çoğunluğunu yapan, dünya ticaretini ellerinde tutan onlardı

Ekonomik güçleri sayesinde her biri büyük ordular kurmuş, savaş teknolojisindeki gelişmeler sonucunda ordularını karada ve denizde öldürücü silahlarla donatmışlardı

Avrupa'nın o yıllarda erişmiş olduğu gelişme düzeyine, silahların kazandığı korkunç yok etme gücüne bakarak, 1914 dünyasında, bir genel savaş çıkması olasılığını yok denecek kadar az bulanlar bile vardı Bunlar, çıkacak bir savaşın yeneni-yenileni olmayacağına, savaşın Avrupa'daki ekonomik ve siyasal düzeni yerle bir etmekten, Avrupa'nın dünya üstünlüğüne son vermekten başka bir şeye yaramayacağına dikkat çekmeye çalışıyorlardı

Ama buna rağmen savaş çıktı Neden?

Bu eser, işte bu nedenleri araştırmayı amaçlıyor

Yazar : A Haluk Ülman

Yayınevi : İmge Kitabevi

Sayfa Sayısı : 389

Etiket Fiyatı : 19,50 YTL

Basım Tarihi : Ekim 2002

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com