Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşün, gül, kitap, özeti

Gül Ve Düşün Kitap Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gül Ve Düşün Kitap Özeti

Gül Ve Düşün

"Sanat sanat içindir" Ya da "Sanat toplum içindir"
Eskiden olduğu gibi bu gün de her iki görüşün taraftarları vardır "Sanat sanat içindir" diyenler, soyut kavramları öne çıkarıyor ve sanat diye anlamsızlığı anlamlı kılmaya çalışıyor Sanatın duygusal olarak hissedilebilir olması, önemli bir işlevidir Ama soyutun, hissedilebilmesindeki soyutluk, nasıl bir nitelik ve anlam taşır bilinmez Aslında "Sanat sanat içindir" diyenler de bunu bilmez
Eğer toplum aymazlık içinde yozlaşmaya bırakılmışsa orada sanatın yaşama şansı yok demektir İşte bu nedenle dahi, sanatın kendi yaşam hakkını sürdürebilmesi "Sanat toplum İçindir" düşüncesine bağlı olduğu bilinmelidir
Şiir, müzik, resim ve heykel sanatın önemli kollarıdır Kendi özellikleri içinde farklı duygu ve düşünceleri gönülden gönüle ve akıllara taşırlar Bunu yaygınlaştırabiİdîkler ölçüde toplumsallaşırlar İşte bu nedenle, sistem, özellikle bu sanat kollarının İşlevini anlamlı bir şekilde soyutlaştırmaya, daha açıkçası yozlaştırmaya çalışır
Toplumsal bir sorumluluk ve anlayışla bu karikatür albümü hazırlandıTüm çizgilerin içinde biraz düşün, biraz gülümseme vardır
Evet "GÜL ve DÜŞÜN!"

Yazar : Hüseyin Gül
Yayınevi : Sorun Yayınları
Sayfa Sayısı : 80
Etiket Fiyatı : 10,00 YTL
Basım Tarihi : Ekim 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com