Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, değer, kitabının, özeti

Bilgi Ve Değer Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgi Ve Değer Kitabının Özeti

Bilgi ve Değer

İnsanlık bugün bir tercih durumunda değil, bir sentez durumundadır Batı medeniyeti, kendi irade ve teknik azmasının neticesinde kendini inkâr edecek, Doğu medeniyeti iradesizliğin perişanlığında mahvolacak, insanlık yıkılacaktır Yahut insanlığın iki büyük kutbu olan gerilme ve genişleme kavsi, birinde zekâ ve iradenin, ötekinde sempatinin hakim olduğu bu iki âlem, karşı karşıya kendi yetmezliklerini anlayarak integral insanı meydana getirmek için çabaya girecekler ve insanlığın yarını, medeniyetlerin birbirini tamamlamasından, integral insanı yetiştiren bir eğitimin verilmesinden doğan bütünsel, insanî bir medeniyete doğru gidecektir İnsanlık bugün intiharla kendini yaratma arasında bir seçme durumundadır

Yazar : Hilmi Ziya Ülken

Yayınevi : Ülken Yayınları

Sayfa Sayısı : 398

Etiket Fiyatı : 25,00 YTL

Basım Tarihi : Şubat 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com